2019. november 18., hétfő

Lulu szelet







Hozzávalók a lapokhoz:

8 tojás
250 g cukor
120 g liszt
1 tasak sütőpor
70 g búzadara
55 g kakaó
150 ml tej
100 ml étolaj
100 g vaj
2 tasak vaníliás cukor
Csipet só

Krém hozzávalói:

250 g mascarpone
250 ml tejszín
1 tasak karamellás pudingpor
3 dl tej
5 evőkanál cukor
1 evőkanál vanília kivonat

Elkészítés: 
A 40 x 32 cm sütőformákat kibéleljük sütőpapírral.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.

 Két tálba szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákhoz tesszük a cukor felét, a vaníliás cukrot és egy csipet sót, és habzásig keverjük, amíg szépen kifehéredik. Ekkor óvatosan vékonyan hozzákeverjük egyszer az étolajat, majd a felolvasztott vajat, de nem forrón, akár a majonéznél.
Amikor ezzel megvagyunk, hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, az átszitált kakaót és a búzadarát. A mixer legkisebb fokozatával összekeverjük, végül hozzákeverjük a tejet.

A tojások fehérjét a megmaradt cukorral felverjük kemény habnak. A hab 1/3 részét hozzákeverjük a kakaós masszához, végül az egészet a megmaradt habhoz tesszük, és finom mozdulatokkal összekeverjük.
Miután összekevertük, a tésztát egyenlően elosszuk a két előkészített formákba. Én merőkanállal mértem, hogy egyforma legyen. Szépen elsimítjuk és a 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel egyszerre a két lapot 13-15 perc alatt megsütjük. Ha nincs légkeveréses sütő, egymás után sütjük meg, hagyjuk teljesen kihűlni. Tűpróba.

A krémhez a pudingport a cukorral a tejben megfőzzük és lehűtjük. Miután lehűlt a mascarponeval összedolgozzuk.

Felverjük a tejszínt habnak, és kanalanként hozzákeverjük a pudingos masszához, végül hozzákeverjük a vanília kivonatot.

A lapokat két egyenlő részre vágjuk, a krémet négy részre osztjuk.
Egy lapot tálcára helyezünk, rátesszük a krém ¼ részét, rátesszük a következő lapot, tenyerünkkel szépen megnyomkodjuk, és ismételjük, amíg ráraktuk mind a négy lapot.
A felső lap tetejét is bevonjuk krémmel és díszítjük csoki forgáccsal.
 Én krumpli hámozóval faragtam rá a csokit. 
Hűtőbe tesszük másnapig, hogy összeérjenek az ízek és szépen szeletelhető legyen, de pár óra hűtés után is lehet szeletelni.

 Recept Innen videó is van, meg lehet nézni hogy készül.
Ebben a receptben, Sűrített tej karamellkrém-el készül, amit én karamell pudinggal helyettesítettem, mert nem tudtam beszerezni.

3 megjegyzés:

  1. Óh, azok a fodrodozó csokiforgácsok a sokréteg tetején... szuper! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, az unokámnak is tetszett, lenyalta, a többi az enyém volt:)

      Törlés
  2. Olcso és könyü az elkészités és finom kőszönöm

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók