2017. december 8., péntek

Csokoládés mignon




Hozzávalók a piskótához:

8 tojás
16 dkg cukor
15 dkg liszt
1 halmozott evőkanál kakaópor

A tojások sárgáját a cukor felével kihabosítjuk, a tojásfehérjéket a cukor másik felével habbá verjük.
A kakaóport a liszttel összeszitáljuk.
A tojássárgás masszához keverjük a kakaós lisztet, 2-3 evőkanálnyi tojáshabbal fellazítjuk, óvatosan, hozzáforgatjuk a többi habot, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral bevont 26x36 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Krém:

2 csokis pudingpor
6 dl tej
40 dkg vaj
40 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
A pudingot a tejben megfőzzük, hűlni tesszük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, és a kihűlt pudinghoz keverjük.

Szirup a piskóta locsolásához:

400 ml víz
200 g cukor
1 rumos capuccino
1 fiola rum aroma

A hozzávalókat összefőzzük és kihűtjük.

A piskótát három lapra szeljük, egyik lapot tálcára helyezzük, meglocsoljuk sziruppal, rákenjük a krém felét, újabb piskóta lap meglocsolva, a krém másik fele, és beborítjuk a harmadik lappal.
Egy éjszakára hűtőbe, vagy ha sürgősen akarjuk elkészíteni egy pár órára fagyasztóba, tesszük.
Fagyasztás után átfordítjuk, az alja kerüljön felül, hogy szép egyenes legyen, ez lesz a sütemény teteje. Forró baracklekvárral lekenjük a tetejét, a széleket levágjuk, és egyforma darabokra vágjuk. Én 4x4 cm-re vágtam, így jött ki, hogy egyenlő darabok legyenek. Valójában 3x3 cm –re vágják a mignonokat.

Amíg hűl a sütemény, elkészítjük a bevonó fondantot aminek az elkészítéséről  ITT olvashatsz, majd egy tepsire rácsot helyezünk, a sütemény darabkákat fondantba mártjuk és rácsra helyezzük. Mikor a fondant megkötött muffin kapszliba tesszük.

A lecsepegő fondantot összegyűjtjük és melegítve újra felhasználhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók