Hozzávalók a piskótához:
8 tojás
16 dkg cukor
15 dkg liszt
1 halmozott evőkanál kakaópor
A tojások sárgáját a cukor felével kihabosítjuk, a
tojásfehérjéket a cukor másik felével habbá verjük.
A kakaóport a liszttel összeszitáljuk.
A tojássárgás masszához keverjük a kakaós lisztet, 2-3
evőkanálnyi tojáshabbal fellazítjuk, óvatosan, hozzáforgatjuk a többi habot,
vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral bevont 26x36 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra
előmelegített sütőben megsütjük.
Krém:
2 csokis pudingpor
6 dl tej
40 dkg vaj
40 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
A pudingot a tejben megfőzzük, hűlni tesszük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, és a kihűlt pudinghoz
keverjük.
Szirup a piskóta locsolásához:
400 ml víz
200 g cukor
1 rumos capuccino
1 fiola rum aroma
A hozzávalókat összefőzzük és kihűtjük.
A piskótát három lapra szeljük, egyik lapot tálcára
helyezzük, meglocsoljuk sziruppal, rákenjük a krém felét, újabb piskóta lap
meglocsolva, a krém másik fele, és beborítjuk a harmadik lappal.
Egy éjszakára hűtőbe, vagy ha sürgősen akarjuk elkészíteni egy
pár órára fagyasztóba, tesszük.
Fagyasztás után átfordítjuk, az alja kerüljön felül, hogy
szép egyenes legyen, ez lesz a sütemény teteje. Forró baracklekvárral lekenjük
a tetejét, a széleket levágjuk, és egyforma darabokra vágjuk. Én 4x4 cm-re
vágtam, így jött ki, hogy egyenlő darabok legyenek. Valójában 3x3 cm –re vágják
a mignonokat.
Amíg hűl a sütemény, elkészítjük a bevonó fondantot aminek
az elkészítéséről ITT olvashatsz, majd egy tepsire rácsot helyezünk, a sütemény darabkákat fondantba mártjuk és rácsra helyezzük. Mikor a fondant megkötött muffin kapszliba tesszük.
A lecsepegő fondantot összegyűjtjük és melegítve újra felhasználhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése