2013. július 26., péntek
Linzeres,barackos piskótás kocka
Hozzávalók a linzer tésztához:
•25 dkg vaj
•1 tojás
•15 dkg porcukor
•35 dkg liszt
•1 tasak sütőpor
•Kevés só.
Kakaós tésztához:
•4 tojás
•1 citrom reszelt héja
•3 evőkanál liszt
•4 evőkanál cukor
•½ csomag sütőpor
•1 evőkanál olaj
•1 evőkanál kakaó
•60 dkg kimagozott sárgabarack, fahéj, zsemlemorzsa.
A barackokat kimagozom, és négyfelé vágom.
A linzer tésztához a hozzávalókat összedolgozom, tepsi méretűre vágott sütőpapíron kinyújtom, majd 26x36 cm tepsibe teszem, meghintem zsemlemorzsával, és a barackokat szépen sorjában rárakom. 180 fokos sütőben 25 percig elősütöm.
A barna tésztához a tojásokat szétválasztom,a fehérjét kemény habbá verem. A sárgákhoz hozzáadom a cukrot, az olajat és habosra keverem. Hozzáteszem a kakaóport, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverem a fehérjehabot.
Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a barna tésztát, és készre sütöm, kb. 20 perc. Kihűlés után porcukorral beszitálom.
Forrás Innen
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom lehet ez a süteményed, igen guszta! Ahol a receptet elolvastam azon a honalpon már többször jártam az is a te honlapod ?
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésMint általában a gyümölcsösök,ez is nagyon finom,érdemes elkészíteni.
Igen,az is az én konyhám.
Gratulálok nagyon szeretem azt a konyhádat is!
VálaszTörlésÉva!
TörlésKöszi szépen,örülök neki,puszi:)))