2013. július 26., péntek

Linzeres,barackos piskótás kocka


                                
Hozzávalók a linzer tésztához:
•25 dkg vaj
•1 tojás
•15 dkg porcukor
•35 dkg liszt
•1 tasak sütőpor
•Kevés só.

Kakaós tésztához:
•4 tojás
•1 citrom reszelt héja
•3 evőkanál liszt
•4 evőkanál cukor
•½ csomag sütőpor
•1 evőkanál olaj
•1 evőkanál kakaó

•60 dkg kimagozott sárgabarack, fahéj, zsemlemorzsa.

A barackokat kimagozom, és négyfelé vágom.
A linzer tésztához a hozzávalókat összedolgozom, tepsi méretűre vágott sütőpapíron kinyújtom, majd 26x36 cm tepsibe teszem, meghintem zsemlemorzsával, és a barackokat szépen sorjában rárakom. 180 fokos sütőben 25 percig elősütöm.

A barna tésztához a tojásokat szétválasztom,a fehérjét kemény habbá verem. A sárgákhoz hozzáadom a cukrot, az olajat és habosra keverem. Hozzáteszem a kakaóport, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverem a fehérjehabot.
Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a barna tésztát, és készre sütöm, kb. 20 perc. Kihűlés után porcukorral beszitálom.
  
   Forrás Innen

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ez a süteményed, igen guszta! Ahol a receptet elolvastam azon a honalpon már többször jártam az is a te honlapod ?

    VálaszTörlés
  2. Éva!

    Mint általában a gyümölcsösök,ez is nagyon finom,érdemes elkészíteni.

    Igen,az is az én konyhám.

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok nagyon szeretem azt a konyhádat is!

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók