Hozzávalók:
5 db nagyobb tojás
30 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1,25 dl langyos víz
2,5 dl olaj
38 dkg liszt
1 sütőpor
Gyümölcsök: én most sárgabarackot és málnát használtam, de
lehet bármilyen gyümölccsel készíteni.
Tetejére: 2 dl tejszín, citromfű levelek, málnaszemek és
barack szeletek
A tojások sárgáját 25 dkg cukorral, vaníliás cukorral,
lassanként adagolva a vizet és az olajat, habosra kikeverjük. Hozzátesszük a
sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket felverjük a maradék cukorral, és
óvatosan a sárgás masszához forgatjuk. 26x36 cm-es tepsibe simítjuk, tetejét
megrakjuk félbe vágott majd lisztbe forgatott barackkal és málna szemekkel. Azért forgatjuk lisztbe az elvágott részeket mert akkor nem sülyed le az aljára a gyümölcs. 180
fokra előmelegített sütőben megsütjük. Nekem 45 perc, de függ a sütőtől.
Hogy tetszetősebb és finomabb legyen a tálaláskor felvert
tejszínhabot nyomunk rá és díszítjük de el is maradhat.
Egyszerűen mesés.
VálaszTörlésKöszönöm Lia, nagyon finom volt.
Törlés