2016. május 13., péntek

Pünkösdi, mákos kalácskoszorú




Tésztája ugyanaz mint a Virágkosár kalácsé

Töltelék:

20 dkg darált mák
1,5 dl tej
15 dkg cukor
2 evőkanál baracklekvár
1 citrom lereszelt héja
fahéj

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, fahéj ízlés szerint. A tejet forrón ráöntjük és összekeverjük.
Hagyjuk kihűlni, ha kihűlés után hígabb a töltelék, kevés reszelt kekszet vagy zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy jó kenhető legyen.
Kinyújtjuk a tészta egyharmadát, megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk.
A megmaradt résszel ízlés szerint diszítjük.


2 megjegyzés:

  1. Rozika, ez tökéletes!!!! Akárcsak a virágkosarad is :) Mennyi türelem és szeretet rejtőzik mögöttük :) Ez már művészet!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen Vicuska, kedves vagy:)Igen,minden benne van!

    VálaszTörlés