Hozzávalók a tésztához:
500 g finomliszt
250 ml tej
2 dkg élesztő
100 g vaj
100 g cukor
2 tojássárgája
1 evőkanál rum
1 citrom reszelt héja
4 g só
Túrós töltelékhez:
250 g tehéntúró
2 tojássárgája
3 evőkanál méz
1 tasak vaníliás pudingpor
1 vaníliás cukor
Gyümölcsök: meggy, lehet befőtt vagy fagyasztott
Áfonya, én fagyasztottat használtam
Elkészítés: Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojás sárgákat, puha
vajat, cukrokat, sót, citromhéjat, rumot és a felfuttatott élesztőt. Sima tésztává
kidolgozzuk, és letakarva duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket:
A hozzávalókat egy tálba kikeverjük, ha nem elég édes ízlés
szerint utána lehet édesíteni, én még hozzákevertem egy halmozott evőkanál
búzadarát, kicsit hígnak találtam, függ a túrótól.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 1 cm-
vastagságúra kinyújtjuk, köröket szaggatunk és formába rakjuk. Mikor látjuk,
hogy kezdenek megemelkedni, vagyis kel a tészta, egy pohár segítségével
mélyedéseket nyomunk a tészta közepére.
A túrós tölteléket habzsákba szedjük, és megtöltjük a
mélyedéseket, majd megrakjuk gyümölccsel.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt arany barnára megsütjük.
Vaníliás porcukorral beszitálva tálaljuk.
Nagyon jónak tűnik,valószínű hétvégére megsütöm és beszámolok ízlett e kis családomnak? Köszönöm a recepteket. Márc többet is megsütöttem tőled,de elfelejtem hogy írhatnék megjegyzést. Pótolom !
VálaszTörlésTényleg finom, nálunk ízlett mindenkinek, a meggytől egy kicsit savanykás volt, éppen az tetszett benne, kíváncsi leszek a kis családod véleményére, várom a visszajelzést!
Törlésfenséges :) Biztos hogy kipróbálom :) köszönöm a receptet
VálaszTörlésNagyon szívesen Millye, én meg várom a beszámolódat!
Törlés