Hozzávalók:
6 tojás
8 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
7 evőkanál finomliszt
1 sütőpor
1 narancs reszelt héja
1 vanília cukor
5 db nagyobb alma
12 db háztartási keksz
Fahéj
A kekszet lereszeljük és egy 24x34 sütőpapírral bélelt
tepsiben egyenlően elsimítjuk, ha marad hiányosság, még reszelhetük kekszet, hogy teljesen ellepje a forma alját.
Az almákat lereszeljük és egyenlően rárakjuk, a kekszre kicsit
lenyomkodjuk, majd fahéjjal beszitáljuk.
A hat tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral, vaníliás cukorral krémesre
kikeverjük, hozzákeverünk 3 evőkanál olajat, hozzáadjuk a narancshéjat és 3
evőkanál lisztet, amiben elkevertünk fél tasak sütőport. Ezt a masszát
rásimítjuk az almára.
Az öt tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, hozzáadjuk
a 4 evőkanál lisztet, amiben elkevertük a sütőpor másik felét és végül
hozzákeverjük az olajat.
Ezt a masszát rásimítjuk a sárga tésztára.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Mikor megsült, tálcára vagy deszkára borítjuk, úgyhogy a kekszes fele felül maradjon.
Porcukorral beszitálva tálaljuk.
Gondolom darált kekszből is jó lehet ? Mit szólsz Rozika? Köszönöm ha válaszólsz .
VálaszTörlésMegtörténik, hogy éppen nincsen itthon kekszem, akkor zsemlemorzsát használok,a lényeg, hogy felszívja a nedvességet amit az alma kienged. Szerintem biztosan jó a darált keksz is.
VálaszTörlésNagyon jól sikerült.Köszönöm a receptet.
VálaszTörlésÖrülök a sikerednek, nagyon szívesen!
VálaszTörlés