Hozzávalók a mákos tésztához:
5 tojás
2 teáskanál olaj
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál víz
Krém:
5 tojássárgája
2 tasak vaníliás cukor
Meggy zselé
1 üveg 700 g-os meggybefőtt
2 tasak meggyes torta zselé
A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá
verjük.
A sárgákat a cukorral, olajjal és vízzel kikeverjük,
hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet,a darálatlan mákot,majd a
tojáshabbal óvatosan összeforgatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, megsütjük.(kb. 30 perc)
A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral a lisztel,
és tejjel elsúroljuk, folytonos keverés mellett megfőzzük, kihűlés után hozzákeverjük,
a kihabosított vajhoz.
A meggyről öntsük le a levét, a meggyet tegyük félre, a
léhez öntsük hozzá a vizet és forraljuk fel, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a
zseléket és hagyjuk, hogy oldódjon fel. Közben keverjük meg, amikor a zselé
kezd keményedni, adjuk hozzá a meggyet, hagyjuk összeállni addig, amíg próbát
véve, a tésztára öntve nem fut le az oldaláról.
A tésztalapot vágjuk kettőbe, az alsó lapra simítsuk rá a vaníliás
krémet,erre óvatosan rásimítjuk a
meggyzselét, majd fedjük be a másik tésztalappal.
A tetejét vonjuk be vízgőzön olvasztott csokoládéval.
Eltértem az eredeti recepttől,én a meggyzselé helyett,mivel nem volt éppen otthon meggyzselém, egyszerűen a meggylében megfőztem egy vaníliás pudingot 5 evőkanál cukorral,hozzátettem a meggyszemeket és kihűlés után rákentem a vaníliás krémre.Nekem ez a módszer biztosabbnak tűnt,hogy megmarad és nem fog kifolyni,majd egyszer a recept alapján is elfogom készíteni.
Eltértem az eredeti recepttől,én a meggyzselé helyett,mivel nem volt éppen otthon meggyzselém, egyszerűen a meggylében megfőztem egy vaníliás pudingot 5 evőkanál cukorral,hozzátettem a meggyszemeket és kihűlés után rákentem a vaníliás krémre.Nekem ez a módszer biztosabbnak tűnt,hogy megmarad és nem fog kifolyni,majd egyszer a recept alapján is elfogom készíteni.
Csodálatosan hangzik és én imádom a mákot. Biztosan kipróbálós! :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon finom,nálunk a férfiak díjazták nagyon,mivel nem édes a meggy és a tojáskrém remek párosítás.
VálaszTörlésKöszönöm ezt a csodás sütit,megsütöttem nagy sikere van.Én is pudingal meggylével csináltam! Gratulálok kedves Rozi még soha nem csalodtam a sütieidben Jó egészséget Neked
VálaszTörlésKöszönöm szépen a kedves szavakat, örülök neki:)
Törlés