Hozzávalók:
Egy adag leveles tészta, 500 g lisztből készítve.
Töltelék:
Egy üveg 750 g-os meggybefőtt
1 vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
A leveles tésztát 10 perccel sütés előtt vegyük ki a hűtőből,
a sütőt melegítsük fel 220 C
fokra, légkeverés 210 C-fok.
A töltelékhez a befőtt levét szűrjük le, a cukorral és
pudingporral állandó keverés mellett megfőzzük, a meggyszemekből meghagyunk pár
szemet, és a többit hozzákeverjük a pudinghoz, óvatosan összeforgatjuk, és
hűlni tesszük.
A tésztát éles késsel vagy pizza vágóval, 12x12 cm-es
négyzetekre vágjuk. Mindenik négyzet sarkánál 1,5 cm meghagyva bevágjuk a képen,
látható módon.
Mindenik tészta közepére egy kanál tölteléket halmozunk és a
levágott részt a töltelék közepére, hajtjuk, mindenikre egy meggyszemet
teszünk. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, felvert tojással lekenjük és forró
sütőben 15 perc alatt szép arany barnára, sütjük. Még forrón vaníliás
porcukorral beszitáljuk.
Eredeti recept Innen
Igazán szépséges lett és biztos vagyok benne hogy nagyon finom is :)
VálaszTörlésMillye!
VálaszTörlésKöszi szépen,nbizonyíték rá,hogy a fiam arra kért,hogy az Ő szülinapi tortája helyett,ilyet készítsek:)