Hozzávalók:
Egy adag leveles tészta, 500 g lisztből készítve.Leveles tészta
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
½ Citrom lereszelt héja
A leveles tésztát 10 perccel sütés előtt vegyük ki a
hűtőből, a sütőt melegítsük elő 220 C-ra, légkeverés 210 C fok.
A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliáscukrot, és a
citromhajat jól keverjük össze.
A tésztát éles késsel vagy pizza vágóval vágjuk 10x10 cm-es
négyzetekre. A tészta közepére halmozzunk egy kanál tölteléket.
A sarkoktól közék irányba haladva, ferdén vágjuk be a
tésztát, és a sarkait hajtsuk be középre. Kenjük le felvert tojással.
A gyümölcsöket csöpögtessük le, és minden szélforgó közepére
tegyünk egy fél sárgabarackot.
Középső sínre téve kb. 15 perc alatt süssük szép
aranysárgára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése