Karácsonyi
angyal, házatokra szálljon,
Nézzen be
hozzátok, s csak boldogságot lásson.
Betlehem
csillaga rátok is vigyázzon, és
Mindnyájatokat
a jó Isten megáldjon!
Kívánok mindenkinek,
szeretetteljes, boldog, békés karácsonyi ünnepeket!
Karácsonyi
angyal, házatokra szálljon,
Nézzen be
hozzátok, s csak boldogságot lásson.
Betlehem
csillaga rátok is vigyázzon, és
Mindnyájatokat
a jó Isten megáldjon!
Kívánok mindenkinek,
szeretetteljes, boldog, békés karácsonyi ünnepeket!
Hozzávalók:
20 dkg rizs
1 l tej
20 dkg cukor
2 vaníliás
cukor
Csipet só
5 tojás
5 dkg vaj
1 citrom lereszelt
héja
Mazsola
Málnaöntethez:
30 dkg málna,
jelen esetben fagyasztott
Cukor, ízlés
szerint, a málna édességétől függően
1 elütött
evőkanál étkezési keményítő
Díszítéshez:
1 dl tejszín
A tejet a
sóval a cukor felével, vaníliás cukorral felforraljuk, ha felforrt a lángot
takarékra vesszük, belekeverjük a megmosott rizst és lassú tűzön, többször
megkeverve addig főzzük, amíg a tejet magába szívja a rizs.
Még forrón
belekeverjük a vajat és hűlni tesszük.
A tojások
sárgáját a cukor másik felével habosra keverjük, majd a kihűlt rizzsel,
citromhéjjal összeforgatjuk.
A tojások
fehérjét felverjük kemény habnak, majd óvatosan a rizses masszához forgatjuk.
A masszát vajjal
kikent, zsemlemorzsával meghintett 33 x 20 cm-es tepsibe öntjük, szépen
elsimítjuk és én csak a felét (mert mindenki nem szereti) megszórjuk rumban
áztatott mazsolával. Aki szereti bele is forgathatja a masszába.
180 fokra
előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, ha megsült
kihűtjük, majd tetszés szerint felvágjuk.
A málnaöntethez
a málnából pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit főni tesszük, ízlés
szerint cukrot teszünk hozzá, amikor a cukor elolvadt, bot mixerrel pürésítjük,
majd szűrőn átengedjük, hogy kifogjuk a magokat. Egy elütött evőkanál
keményítőt egy kis lábasba teszünk, egy kevés málnával elkeverjük, ráöntjük a
többi málnát és felforraljuk, amikor pöfögni kezd, kész van.
A tejszínt
felverjük kemény habnak.
A felvágott süteményeket, tálaláskor, beszitáljuk porcukorral, leöntjük málnaöntettel, tejszínhab rózsát nyomunk rá és díszítjük a félretett málnaszemekkel.
Hozzávalók:
Kakaós
piskótához:
6 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
3 evőkanál
kakaó
6 evőkanál
víz
3 evőkanál
olaj
1 tasak
sütőpor (10 g)
Csipet só
Diós
piskótához:
6
tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg
durvára vágott dió
5 halmozott
evőkanál liszt
Csipet só
Krémhez:
6
tojássárgája
200 g cukor
2 tasak
vaníliás puding
6 dl tej
2 vaníliás
cukor
250 g vaj
Kakaós lap
locsolásához: 1 dl rum, 1 dl víz, 5 evőkanál cukor.
Tetejére:
100 g ét csoki, 3 evőkanál olaj valamit 50 g fehér csoki 1-2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A kakaós
piskótához az átszitált lisztet, kakaót, sütőport szárazon összekeverjük.
Egy pohárba
beleöntjük a vizet, ráöntjük az olajat.
A tojásokat
szétválasztjuk: A tojás sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, lassanként
hozzáadagolva az olajos vizet, mindig csak keveset öntve hozzá, hogy felvegye a
tojás.
A
tojásfehérjéket csipet sóval felverjük, nem egész kemény habnak.
A tojássárgás masszához kanalanként
hozzákeverjük a lisztet, amit összekevertünk a kakaó és sütőporral, majd
kanalanként hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot.
Sütőpapírral
bélelt 22*34- cm formába öntjük, szépen elsimítjuk és 180 fokra előmelegített
sütőbe 25-30 perc alatt megsütjük.
A diós
piskótához a tojásfehérjéket a cukorral, csipet sóval kemény habbá verjük, majd
kanalanként hozzáforgatjuk az átszitált lisztet és a darabosra vágott diót.(Még
finomabb, ha előtte a diót kicsit megpörköljük.)
A masszát
sütőpapírral bélelt ugyanakkora formába öntjük, mint a kakaós piskótát, és 180
fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a
tojás sárgákat, cukrot, pudingokat, vaníliás cukrot hideg tejjel elkeverjük,
alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik.
Fedjük le
fóliával és hűtsük ki.
A vajat
keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudinghoz.
Összeállítás:
A kakaós
lapot kettészeljük, az egyik felét tálcára tesszük, meglocsoljuk a rumos szirup
felével, rásimítjuk a krém felét, ráfektetjük a diós piskóta lapot, rákenjük a
maradék krémet, majd a tetejére fektetjük a maradék rumos sziruppal meglocsolt másik kakaós
piskóta lapot.
Az
összeállított sütemény tetejére néhány órára vágódeszkát és kis nehezéket
teszünk, hogy a rétegek szépen összeilleszkedjenek.
Mikor kihűlt
a süteményünk, gőz fölött a csokit és olajat összeolvasztjuk, majd a sütemény
tetejére simítjuk. Rögtön rácsíkozzuk az olvasztott fehér csokit és villával
meghúzogatjuk, hogy szép márványos legyen a teteje.
Hozzávalók:
50 dkg
finomliszt
15 dkg vaj
15 dkg
porcukor
1 tojás
sárgája
1 citrom
reszelt héja és fél citrom leve
1 csomag
sütőpor
2 evőkanál tejföl
Töltelék:
1,2 kg
magozott meggy
1 vaníliás
cukor
5 g őrölt
fahéj (1 teáskanál)
15 dkg
kristálycukor
20 dkg dió
1 tojás a
lekenéshez
A lisztet
tálba szitáljuk, hozzátesszük a vajat, sütőport, citromhéjat, pici sót és
finoman elmorzsoljuk a vajat. Amikor szépen elmorzsolódott, hozzátesszük a porcukrot,
tojás sárgát, tejfölt, citromlevet és szépen összedolgozzuk, amíg szép sima
tésztát kapunk. Kivesszük deszkára és két részre vágjuk. Téglalap alakúra
formázzuk és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, 45 percre, hogy lehűljön a
tészta.
Amíg a
tészta hűl, elkészítjük a tölteléket.
A
kimagozott, jól lecsepegtetett meggyhez hozzátesszük a cukrokat, fahéjat, és a
darált dió 2/3 részét, finoman összeforgatjuk és félre tesszük, amíg a tészta
hűlési ideje lejár. (A dió helyettesíthető zsemlemorzsával vagy darált keksszel,
az a célja, hogy a meggyből kifolyó levet felfogja, de a dióval, sokkal
finomabb)
Amikor
letelt a 45 perc kivesszük a tésztát a hűtőből, lisztezett deszkán, a tésztát
is meglisztezve 26*36 cm-re kinyújtjuk, belehelyezzük egy kivajazott,
lisztezett formába, szépen eligazítjuk, villával megszurkáljuk, megszórjuk
zsemlemorzsával vagy darált keksszel, rárakjuk a tölteléket, szépen
eligazítjuk.
Kinyújtjuk a
tészta másik felét, ráhelyezzük a töltelékre, szépen eligazítjuk, megkenjük egy
felvert tojással, villával megszurkáljuk, meghintjük a darabosra vágott dióval
és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Kihűlve
tetszés szerinti darabokra-kockákra vágjuk, lehet porcukorral beszitálni, de
úgy is lehet hagyni.
A piskótához:
4 tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
A krémhez:
15 dkg
mascarpone
2 dl joghurt
5 dkg
porcukor
15-20 dkg
málna
1 citrom
reszelt héja és leve
10 dkg szitán
áttört málnapüré
2 dkg
zselatin
5 dl
tejszínhab
Díszítéshez:
málnaszemek, néhány menta vagy citromfű levél
A piskótához
a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, sorra
hozzákeverjük a sárgákat, végül beleforgatjuk az átszitált lisztet.
A masszát
egy 20*30 cm-es formába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre
sütjük.
Amikor a
piskóta kihűlt egy magas peremű tepsit kibélelünk frissen tartó fóliával,
belehelyezzük a tésztát, majd kirakjuk málnaszemekkel.
A krémhez a
joghurtot, cukrot, túrót, a citrom levét, reszelt héját, és a málnapürét simára
keverjük, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, végül az 1 dl hideg vízben
megduzzasztott és langyosra melegített zselatint.
A krémet
óvatosan az előkészített lapra öntjük, vigyázva, hogy ne guruljanak el a
málnaszemek. Szépen elsimítjuk, a tetejét habfésűvel meghúzzuk és legalább két
órára hűtőbe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, friss
málnával citromfű vagy mentalevéllel díszítjük.
Recept a Nők lapja Konyha 2021/6. számából.
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl tej
1 vaníliás
cukor
1 sütőpor
20 dkg liszt
20 dkg málna
Tetejére
25 dkg
mascarpone
10 dkg málna
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
A tojásokat
szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, részletekben hozzákeverjük
a tejet és az olajat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a
tojásfehérjéből vert kemény habot. Óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne
törjön össze. Egy 33*10 cm kalácsformát kivajazunk, megszórjuk liszttel és a
massza háromnegyed részét belesimítjuk. A tészta tetejére rárakjuk, a
málnaszemeket majd óvatosan ráöntjük a maradék tésztát.
180 fokra
előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt szép arany barnára megsütjük. Tűpróbát
veszünk, beleszúrunk egy fogvájót, ha nem ragad rá a piskóta elkészült.
Tetejére a mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a keményre felvert tejszínt, összeforgatjuk, és a piskótára kenjük, szépen elegyengetjük, majd málnaszemekkel díszítjük.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg cukor
2 dl olaj
2 tojás
5 evőkanál
darált dió
3 evőkanál
lekvár (én baracklekvárt használtam)
Fél liter tej
1 evőkanál
fahéj
2 evőkanál
kakaó
1 csomag
vaníliás cukor
1 csomag
sütőpor
2
mokkáskanál szódabikarbóna
Tetejére
150 g durvára vágott dió
Elkészítés
A száraz
hozzávalókat, liszt, fahéj, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna és a darált diót
összekeverjük.
A tojásokat
a cukorral, vaníliás cukorral, lassanként hozzácsepegtetve az olajat,
kikeverjük, hozzákeverjük a lekvárt.
A száraz
hozzávalókat és a tejet felváltva adagoljuk, miközben folyamatosan keverjük.
34 x 22 cm-s tepsibe öntjük, szépen elsimítjuk és egyenlően rászórjuk a darabosra vágott diót.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hozzávalók:
50 dkg
finomliszt
25 g élesztő
2,5-3 dl tej
2 tojás sárgája
3 evőkanál
cukor
5 dkg
langyos vaj
1 citrom
reszelt héja
1 kis kanál
só (5 g)
1 dl langyos
tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk
felfutni.
Egy tálba
beleszitáljuk a lisztet, a citrom reszelt héját, sót, a két tojássárgáját a felfutott
élesztős tejet és a maradék tejben felolvasztott cukrot. Összedolgozzuk, mikor
jól összeállt, hozzátesszük a langyos vajat és addig dagasztjuk, amíg szép sima
felületű kéztől elváló tésztát kapunk. Ha úgy látjuk, hogy lágyabb a tészta tegyünk hozzá még egy két kanál lisztet. Megszórjuk kevés liszttel, és letakarva
kétszeresére kelesztjük.
Amikor
megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, enyhén felgyúrjuk, és három
részre osztjuk. Egyenként kisodorjuk, majd, mint a hajfonatot összefonjuk.
Egy
előkészített, zsírral kikent formába helyezzük, felvert tojással lekenjük, és
hagyjuk kelni, amíg láthatóan megemelkedik.
180 fokra
előmelegített sütőben 35-40 percig szép arany barnára megsütjük.
Kihűlve
szeleteljük, tetszés szerint fogyasszuk lekvárral, csoki krémmel megkenve vagy
kakaóval, ki hogy szereti, én épp eperdzsemet főztem, és azzal tálaltam.
Hozzávalók
egy 26 cm átmérőjű tortához:
6 tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
6 evőkanál
víz
2 evőkanál
kakaó
A tojások
sárgáját kikeverem a cukor felével, kanalanként fokozatosan hozzáadagolom a
vizet, amikor jó habosra kevertem, hozzáadom a liszttel elvegyített átszitált
kakaót, majd óvatosan körkörös mozdulatokkal hozzákeverem a cukor másik felével
felvert tojáshabot.
Zsírozott,
lisztezett 26 cm formában 180 fokon megsütöm. 40-45 perc, tűpróba.
Kihűlés után
három lapra szelem.
Töltelék:
1
meggybefőtt
1 csomag
vaníliás pudingpor
6 dkg cukor
1 evőkanál
zselatin
5 dl
tejszín.
A befőttről
letöltjük a levet (3 dl)
A pudingport
a cukorral, meggy lével állandó keverés mellett sűrűre főzzük, mikor langyosra
hűlt hozzátesszük a darabkákra vágott meggyszemeket.
A zselatint
beáztatjuk 1 dl vízbe, majd vízgőz fölött fel melegítjük, amíg teljesen feloldódik.
A tejszínt
felverjük kemény habnak, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a zselatint.
Ha üzleti
tejszínhabbal készítjük, Hulala vagy Creme patiserie, Cukrászhab, akkor a
zselatin elhagyható.
A két krémet
nyomózsákba szedjük majd felváltva körkörösen nyomva, töltsük a lapok közé.
Ízlés
szerint díszítsük, tejszínhabbal, magozott meggyszemekkel, csoki forgáccsal.
30 db
rolóhoz
1 csomag
leveles tészta
A leveles
tésztát két felé választjuk, az egyikből lisztel meghintett munkalapon 45 x 30
cm lapot nyújtunk. Pizza vágóval, vagy éles késsel 2,5 cm csíkokat vágunk.
Felvert tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, néhány perc múlva a lángot mérsékeljük, különben hamar megég és nem sül jól át.
A rolókat
még melegen lehúzzuk a formákról.
Töltelék:
Fél liter
tej
2 vaníliás
cukor
4 tojás
4 evőkanál
cukor
3 evőkanál
liszt
3 dl
tejszínhab
Fél liter
tejből félreteszünk egy borospohárnyit, a többit főni tesszük 2 tasak vaníliás
cukorral. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzádolgozzuk, a lisztet
majd feltöltjük a hideg tejjel. A forró tejbe belekeverjük a tojásos keveréket,
állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A krémet levesszük a tűzről, és azon
forrón belevegyítjük a keményre felvert tojásfehérjét.
Felverjük a
tejszínhabot. Csillagcsöves habzsák felébe teszünk a vaníliás krémből, másik
felébe a tejszínhabból és betöltjük a rolókat. A töltést úgy végezzük, hogy a
rolókat mindkét végéről félig töltjük.
Tölthetünk
úgy is, hogy csak tejszínhabbal vagy vaníliás krémmel.
Vaníliás
porcukorral beszitálva tálaljuk.
Hozzávalók:
500 g
finomliszt
2 dkg
élesztő
3 evőkanál
cukor
1 egész
tojás és egy sárgája
Csipetnyi só
(5g)
2,5-3 dl tej
Reszelt
citromhéj
5 dkg
olvasztott vaj
Töltelék
200 g darált
mák
150 g cukor
Fahéj, mazsola, tej kb. 1,5 dl
A darált
mákot, cukrot annyi forró tejjel vagy vízzel öntjük le, hogy jól kenhető
masszát kapjunk. Ne legyen sem kemény sem lágy. Fahéjjal ízesítjük. Aki szereti,
tehet mazsolát is bele, én szoktam tenni jó bőven.
1 tojás a
lekenéshez
A lisztet
tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt.
1 dl tejben elolvasztunk egy kanál cukrot és ráöntjük az élesztőre. Összekeverjük
és letakarva hagyjuk felfutni, kb. 10 perc.
Amikor az
élesztő felfutott, a vaj kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tejet
csak fokozatosan adjuk hozzá, lehet, nem kell mind, függ a tojások nagyságától
és a liszt minőségétől. Mindezeket jól összedolgozzuk, hozzátesszük a vajat és
jól kidagasztjuk, amíg szép sima, hólyagos, kéztől és az edény falától is
elváló tésztát kapunk. Főzőolajjal lekenjük a tetejét, letakarva meleg szoba-hőmérsékleten
duplájára kelesztjük.
Miután megkelt a tészta, kicsit megolajozott deszkára tesszük, téglalap alakúra kinyújtjuk és a tészta felére rákenjük a kihűlt tölteléket. A másik felét éles késsel 1,5 cm csíkokra bevágjuk, majd a csíkokat négyes fonással összefonjuk, a mákos részétől kezdve felcsavarjuk és formába helyezzük.
Vagy csak egyszerűen feltekerjük.
Hagyjuk kelni kb., 20 percig, lekenjük felvert tojással és 18 fokra előmelegített sütőben harminc perc alatt szép arany barnára megsütjük.Hozzávalók a
piskótalaphoz:
5 tojás
100 g cukor
100 g liszt
1 vaníliás
cukor
Krém:
3 tojás sárgája
2,5 dl tej
2 evőkanál
étkezési keményítő
6 evőkanál
cukor
1 vaníliás
cukor
3,5 dl
tejszín
1 tasak
zselatin (10 g)
300 g ananász
befőtt
Díszítéshez:
50 g étcsokoládé
Elkészítés:
A piskótalaphoz
a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, összekeverjük,
majd hozzáadjuk a vanília cukorral, csipet sóval felvert tojáshabot és óvatosan
összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt 38*32 formába
simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép aranysárgára megsütjük.
Miután
megsült, levesszük a sütőpapírt, és rögtön a sütőpapír segítségével
felcsavarjuk, hűlni tesszük.
A krémhez a
zselatint 1 dl ananász befőtt levében beáztatjuk.
A tojások
sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a keményítőt,
majd hozzákeverjük a tejet és lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük. A
tűzről levéve hozzákeverjük a langyosra felmelegített zselatint, hűlni tesszük.
A tejszínt
felverjük kemény habnak, egy keveset kiveszünk a díszítéshez, a többihez hozzákeverjük
a kihűtött tojásos krémet, kiveszünk, belőle amennyit gondolunk, hogy elég a
bevonáshoz. A megmaradt krémet rásimítjuk a piskótalapra, amit kitekertünk és
áttettünk egy tiszta papírra.
Az ananászt
kis kockákra vágjuk, félreteszünk 12 darabot a díszítéshez, a többit egyenlően rászórjuk
a krémre és felcsavarjuk, a félretett krémmel bevonjuk és hűtőbe tesszük
legalább két órára, hogy a krém megdermedjen.
Miután jól
megkötött, kivesszük a hűtőből, 12 szeletet vágunk, muffin papírba rakjuk.
A
dekorációhoz a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és vékonyan megcsíkozzuk
mindenik szeletet. A félretett tejszínhabból csillagcsővel virágot nyomunk a
szeletek tetejére és kis darabka ananászt nyomunk bele.
Hozzávalók:
1 csomag leveles
tészta
Virsli
Dália sajt
1 tojás a
lekenéshez
A tésztát 4
részre vágjuk, mindenikre teszünk egy virslit és feltekerjük.
A feltekert
tésztát bevágjuk, de ne vágjuk egészen át, épp a virsli vágódjon el.
A bevágott
tésztát formáljuk kör alakúra, a két végét összeillesztjük, majd a virslis
részeket megcsavarva kihajtogatjuk, hogy virágformát kapjunk.
Sütőpapírral
bélelt formába rakjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és
190 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük.
Kedvenc
mártogatósunkkal tálaljuk.
8
tojásfehérje
200 g cukor
100 g liszt
1 vaníliás
cukor
10 ml
citromlé
1 tasak
szalalkáli
250 g darált
dió
2 g só
Krém
300 g vaj
8
tojássárgája
100 g cukor
200 ml tej
30 g keményítő
2 vaníliás
cukor
Bevonáshoz
100 g dióbél
100 g cukor
A
tojásfehérjét a sóval felverjük nem egészen kemény habnak, hozzátesszük a
cukrot, vaníliát és keményre felverjük, hozzáöntjük a citromlevet, párszor
megkeverjük, végül hozzászitáljuk a szalalkálival elkevert lisztet és óvatosan
összeforgatjuk. Végül hozzátesszük a darált diót (amit előzőleg 180 fokon 15
percig pörköltünk), finoman összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt 40x36 cm
formába simítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a
tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukrokkal, keményítővel fokozatosan adva
hozzá a tejet elkeverjük, és sűrű krémnek megfőzzük, kihűtjük. Amíg hűl, a
krémünk a vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt krémhez keverjük.
A kihűlt
piskótalapot 8 egyenlő részre vágjuk. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát
körberakunk piskótával, a krémből félreteszünk a bevonásra a többit habzsákba
szedjük, a piskótacsíkokra nyomunk a krémből, spatulával szépen elsimítjuk,
újra piskóta, krém és így folytatjuk, amíg a forma betelik. Hűtőszekrénybe tesszük,
amíg jól megdermed, levesszük a formát és bevonjuk a félretett krémmel.
De úgy is
csinálhatjuk, hogy a krémből félreteszünk a bevonásra, a többi krémet elosztjuk
a lapokon, és elsimítjuk. Egy csíkot felcsavarunk, és felállítjuk, majd jó
szorosan köréje csavarjuk a többi csíkot is. Ha kész a tortát körülcsavarjuk
egy vászoncsíkkal, átkötjük egy zsineggel, és dermedésig hűtőszekrénybe tesszük.
Ha jól összekeményedett, a vásznat levesszük, és a tortát bevonjuk a félretett
krémmel.
100 g kristálycukrot
egy serpenyőbe teszünk és addig karamellizáljuk, amíg szép aranyszínű és méz
állagú lesz, akkor hozzáadjuk a durvára darabolt diót, és lazán összekeverjük.
Sütőpapírt beolajozunk,
és arra tesszük, kicsit elnyújtjuk, kihűlés után, nyújtófával összetörjük és
bevonjuk vele a tortát.
Dekorációnak,
csokit olvasztottam, kis kosárkaformát alakítva, pár darab tojáscukorkával
díszítve.