Hozzávalók:
Kakaós
piskótához:
6 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
3 evőkanál
kakaó
6 evőkanál
víz
3 evőkanál
olaj
1 tasak
sütőpor (10 g)
Csipet só
Diós
piskótához:
6
tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg
durvára vágott dió
5 halmozott
evőkanál liszt
Csipet só
Krémhez:
6
tojássárgája
200 g cukor
2 tasak
vaníliás puding
6 dl tej
2 vaníliás
cukor
250 g vaj
Kakaós lap
locsolásához: 1 dl rum, 1 dl víz, 5 evőkanál cukor.
Tetejére:
100 g ét csoki, 3 evőkanál olaj valamit 50 g fehér csoki 1-2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A kakaós
piskótához az átszitált lisztet, kakaót, sütőport szárazon összekeverjük.
Egy pohárba
beleöntjük a vizet, ráöntjük az olajat.
A tojásokat
szétválasztjuk: A tojás sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, lassanként
hozzáadagolva az olajos vizet, mindig csak keveset öntve hozzá, hogy felvegye a
tojás.
A
tojásfehérjéket csipet sóval felverjük, nem egész kemény habnak.
A tojássárgás masszához kanalanként
hozzákeverjük a lisztet, amit összekevertünk a kakaó és sütőporral, majd
kanalanként hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot.
Sütőpapírral
bélelt 22*34- cm formába öntjük, szépen elsimítjuk és 180 fokra előmelegített
sütőbe 25-30 perc alatt megsütjük.
A diós
piskótához a tojásfehérjéket a cukorral, csipet sóval kemény habbá verjük, majd
kanalanként hozzáforgatjuk az átszitált lisztet és a darabosra vágott diót.(Még
finomabb, ha előtte a diót kicsit megpörköljük.)
A masszát
sütőpapírral bélelt ugyanakkora formába öntjük, mint a kakaós piskótát, és 180
fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a
tojás sárgákat, cukrot, pudingokat, vaníliás cukrot hideg tejjel elkeverjük,
alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik.
Fedjük le
fóliával és hűtsük ki.
A vajat
keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudinghoz.
Összeállítás:
A kakaós
lapot kettészeljük, az egyik felét tálcára tesszük, meglocsoljuk a rumos szirup
felével, rásimítjuk a krém felét, ráfektetjük a diós piskóta lapot, rákenjük a
maradék krémet, majd a tetejére fektetjük a maradék rumos sziruppal meglocsolt másik kakaós
piskóta lapot.
Az
összeállított sütemény tetejére néhány órára vágódeszkát és kis nehezéket
teszünk, hogy a rétegek szépen összeilleszkedjenek.
Mikor kihűlt
a süteményünk, gőz fölött a csokit és olajat összeolvasztjuk, majd a sütemény
tetejére simítjuk. Rögtön rácsíkozzuk az olvasztott fehér csokit és villával
meghúzogatjuk, hogy szép márványos legyen a teteje.
Nagyon gusztusos és mutatós sütemény.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Orsi, és nagyon finom:)
TörlésMost csinálom biztos fincsi lessz !
VálaszTörlésNagyon jól néz ki isteni finom lehet meg is fogom sütni nagyon szépen köszönöm hogy meg láthattam!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, érdemes megsütni, nagyon finom:)
TörlésNagyon mutatós sütemény ki fogom próbálni
VálaszTörlésNagyon jól néz ki ,biztos Isteni finom.Jó ötlet az ünnepekre ,köszi.Ica.
VálaszTörlésÉn is elkészítettem karácsonyra, és nagyon finom sütemény.
VálaszTörlésÉn a lapokat csak egy kis rummal fogom meglocsolni.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki isteni finom lehet meg is fogom sütni nagyon szépen köszönöm hogy meg láthattam!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Megsütöm! Biztos finom!😀🎄
VálaszTörlés