Hozzávalók:
A két laphoz:
10 tojásfehérje
Csipet só
10 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
Krém
10 tojássárgája
10 evőkanál cukor
2 vaníliás cukor
4 kanál tej
2x 25 db szimpla keksz
100 ml édesített kávé
3 kanál rum
4 evőkanál olaj
A tojásfehérjéket a csipet sóval, cukorral, felverjük kemény
habnak, hozzáadjuk az átszitált lisztet, végül hozzáforgatjuk a
kókuszreszeléket.
Ezt a masszát két részre osztjuk és 25x35 cm-es tepsiben két
lapot, sütünk.
A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral fehéredésig keverjük,
hozzáadjuk a tejet, és vízgőz fölött 10 percig keverjük, hűlni tesszük.
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk, kanalanként
hozzákeverjük a kihűlt tojás sárgás krémet. Ezt a krémet három részre osztjuk.
A csokoládét darabkákra tördeljük, az olajjal vízgőz fölött
felolvasztjuk.
Elkészítjük a kávét, amit ízlés szerint megédesítünk,
hozzáadjuk a rumot.
Összeállítjuk a süteményt:
Egyik kókuszos lapot tálcára helyezzük, megkenjük egyik rész
krémmel, berakjuk a rumos kávéba forgatott keksszel, erre ráöntjük az
olvasztott csokoládét, hagyjuk kicsit hűlni, újra egy réteg keksz, majd krém, rá
a másik kókuszos lap, erre rákenjük a megmaradt krémet, szépen elsimítjuk,
kicsit hűtőbe tesszük, mikor a krém jól megdermedt, mintát vágunk ki sütőpapírból
és beszitáljuk kakaóval, de lehet díszíteni csoki reszelékkel,
kókuszreszelékkel.