Hozzávalók a lapokhoz:
55 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy 16 dkg zsír
3 tojássárgája
1 csomag sütőpor
Kevés tej
Krémhez:
5 púpozott evőkanál liszt
25 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
1 db citrom
A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy puha legyen.
Tepsi hátán három egyforma lapot sütünk a tésztából.
A krémhez, fél liter tejet felforralunk, a maradék hideg
tejjel simára keverjük a lisztet, beleengedjük a forró tejbe, és állandóan
keverve sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük egy citrom reszelt héját és
átszűrt levét.
Miután a pép kihűlt, a vajat habosra keverjük a porcukorral,
majd kanalanként hozzádolgozzuk a pépet.
Betöltjük a lapokat, bevonjuk fehér csoki mázzal, majd barna
csokival díszítjük.
Másnap szeleteljük.