Hozzávalók:
45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
15 dkg vaj
3 db tojás
só,cukor.
Töltelék :kecsap,reszelt sajt,sonka
Elkészítés:
Langyos
tejben, amibe pici cukrot teszek, felfuttatom az élesztőt. A lisztet
összekeverem a hozzávalókkal , hozzáadom a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidolgozom és letakarva megkelesztem.
A megkelt tésztát
,cipókra felgyúrjuk,a darabokat sorra kinyújtjuk kerekre,minden lapot 8
részre vágunk,megkenjük kecsappal,megszórjuk reszelt sajttal,egy csíkra
vágott sonkát teszünk a szélesebb részéhez és felcsavarjuk.
Felvert tojással lekenjük és megszórjuk reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése