2014. február 24., hétfő
Méteres kalács
Hozzávalók:
4 tojás
26 dkg porcukor
26 dkg liszt
1/2 dl olaj
1/2 dl hideg víz
1 csomag sütőpor
2 kanál kakaópor
Krém :
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 vanília cukor
fél l tej
4 halmozott evőkanál liszt.
Csoki máz :
3 kanál tej
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
diónyi vaj vagy margarin.
rum.
A porcukrot habosra kavarjuk a 4 tojássárgával,kis adagokban hozzácsepegtetjük az olajat és a vizet. A lisztel elkeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a masszához, a négy tojás fehérjét felverjük kemény habnak és óvatosan a tésztához keverjük.(úgyhogy egyszer 2 kanál habbal fellazítjuk a tésztát és azután keverjük a többi habot a tésztához.)
A masszát két részre osztjuk,az egyikbe belekeverjük a kakaót.Kivajazott lisztezett őzgerinc vagy hosszú formában megsütjük.
Krémhez : A tejből és a lisztből vastag pépet főzünk,lehűtjük.A vajat habosra kavarjuk a porcukorral,vanília cukorral,kanalanként hozzákavarjuk a liszt pépet,pár csepp rummal ízesítjük
A megsült kalácsokat hosszába négy részre vágjuk,és összepárosítjuk 2 kakaós és 2 sárga lap.
Ezután megkenjük a krémmel szépen elsimítjuk,kicsit lehűtjük,majd bevonjuk kakaómázzal.
A 3 kanál tejet felforrósítjuk,hozzátesszük a 20 dkg porcukrot,kakaót ,diónyi vajat ,jól kikeverjük és rákenjük a tésztára.
Fehér csokidarával megszórjuk,ferdén szeleteljük
Ez nagyon finom! Nálunk is nagy kedvenc.
VálaszTörlésMarisz!
VálaszTörlésKöszönöm,akár egy finom tortaszelet.
milyen hosszu a tepsi? köszönöm
VálaszTörlés