Egy 26 cm-es formához 8 tojásos kakaós piskóta Kakaós piskóta
három lapra szelve,meg locsolva rummal ízesített sziruppal,(kb 4 dl szirup).
Hozzávalók:
1 megy befőtt
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dkg cukor
1 evőkanál zselatin
6 dl tejszín
A befőttről letöltjük a levet (3 dl).
A pudingport a cukorral a meggylével állandó keverés mellett sűrűre főzzük,mikor langyosra hűlt,hozzátesszük a kimagozott felekbe vágott meggyszemeket.
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe,majd vízgőz fölött felmelegítjük amíg teljesen feloldodik.
A tejszínt felverjük kemény habnak,állandó keverés mellett belecsurgatjuk a zselatint.
Ha üzlet tejszínhabbal ( Hulala vagy Creme patiserie) készítjük, akkor a zselatin elhagyható.
A piskóta lapokat meglocsoljuk rumos sziruppal,rákenjük a meggyes puding felét,arra kekszkinyomóval körbe a tortán egy csíkot húzunk,azon belül töltjük szép egyenlően a tejszínhabbal.Ha nincs kekszkinyomó habzsákkal ugyanúgy megoldható.
Így csináljuk a következő lapot is,majd bevonjuk tejszínhabbal,ízlés szerint díszítjük.
Egy másik megoldás.
Itt is a piskótát
három lapra szeljük, meglocsoljuk rumos sziruppal.
A tejszínhabot habzsákba szedjük, a piskóta
lapon köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes
pudinggal, rátesszük a következő lapot. A második lapnál is ugyanígy járunk el,
azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon tejszínhabot tettünk, most a
meggyes rész kerüljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése