2014. február 13., csütörtök

Diós piskóta


Hozzávalók:

6 tojás
15 dkg darált dió
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
9 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
2 evőkanál barack lekvár(el is maradhat)


A tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük, hozzákeverjük a lekvárt, a sütőporral elkevert lisztet, diót, végül a habbá vert tojásfehérjét.
Előmelegített sütőben,25 cm formában tűpróbáig sütjük.180 fokon 40 perc, de függ a sütőtől.

Ez a piskóta kilenc tojásból átszámítva a többi hozzávalót, 26 x 34 cm formában készült, könyv tortához.



2 megjegyzés:

  1. Kedves Rozi!
    A könyvtorta diós piskótájához szeretném elkérni miböl mennyi kell
    Nagyon köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól függ, hogy mekkora tortát szeretnél készíteni, én általában kilenc tojásból készítem, elég nagy torta, a fenti hozzávalókat átszámítom, még egy fél adagot hozzáteszek.

      Törlés