Hozzávalók
egy 26 cm átmérőjű tortához:
6 tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
6 evőkanál
víz
2 evőkanál
kakaó
A tojások
sárgáját kikeverem a cukor felével, kanalanként fokozatosan hozzáadagolom a
vizet, amikor jó habosra kevertem, hozzáadom a liszttel elvegyített átszitált
kakaót, majd óvatosan körkörös mozdulatokkal hozzákeverem a cukor másik felével
felvert tojáshabot.
Zsírozott,
lisztezett 26 cm formában 180 fokon megsütöm. 40-45 perc, tűpróba.
Kihűlés után
három lapra szelem.
Töltelék:
1
meggybefőtt
1 csomag
vaníliás pudingpor
6 dkg cukor
1 evőkanál
zselatin
5 dl
tejszín.
A befőttről
letöltjük a levet (3 dl)
A pudingport
a cukorral, meggy lével állandó keverés mellett sűrűre főzzük, mikor langyosra
hűlt hozzátesszük a darabkákra vágott meggyszemeket.
A zselatint
beáztatjuk 1 dl vízbe, majd vízgőz fölött fel melegítjük, amíg teljesen feloldódik.
A tejszínt
felverjük kemény habnak, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a zselatint.
Ha üzleti
tejszínhabbal készítjük, Hulala vagy Creme patiserie, Cukrászhab, akkor a
zselatin elhagyható.
A két krémet
nyomózsákba szedjük majd felváltva körkörösen nyomva, töltsük a lapok közé.
Ízlés
szerint díszítsük, tejszínhabbal, magozott meggyszemekkel, csoki forgáccsal.
Szeretem az olyan sütiket, amiben van gyümölcs, de nem a gyümölcs a domináns íz. Ez a torta valami hasonló.
VálaszTörlésA torták közül nálunk is ez a kedvenc, mert nem édes, a meggy és a tejszín igazi páros.
VálaszTörlés