Hozzávalók:
5 nagyobb tojás
5 evőkanál
olaj
8 evőkanál
cukor
8 evőkanál
liszt
2 evőkanál
kakaó
Fél citrom reszelt
héja és leve
1 evőkanál vanília kivonat
Fél tasak
sütőpor
Rum
A
tojássárgáját keverjük ki a cukor felével, lassan hozzácsepegtetve az olajat, a
citromlevet és reszelt héját végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A
tojásfehérjét csipet sóval és a cukor másik felével felverjük kemény habnak és óvatosan
a tojássárgájához forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát
két részre osztjuk.
Az egyik
részhez hozzákeverünk 1 vaníliát, a másik részhez, két evőkanál kakaót rummal
vagy vízzel elkeverünk, olyan kell, legyen az állaga, mint az olvasztott
csokinak.
Egy püspökkenyérformát
kibélelünk sütőpapírral, és egy nagyobb kanállal veszünk egyszer a vaníliásból,
majd a kakaósból és egymásra rakjuk. Végül finoman megrázzuk a formát a massza
kiegyenlítéséhez.
180 fokra
előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre. A sütőajtót 20 percig ne
nyissuk ki, 30 perc elteltével, hurkapálcikával ellenőrizzük, ha nem ragad,
kész van.
Kihűlés után
én bevontam fondanttal (volt maradék fondantom, erre használtam fel) és fehér
csokit faragtam rá, de lehet csokival bevonni vagy csak egyszerűen porcukorral
beszitálni.
Csodás ! Az elkészítési technikája hasonló mint a zebra tortának ugye?
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva, hasonló, én egy nagyobb tálaló kanállal raktam és habkártyával elsimítottam, rá a kakaós tésztát, azt is elsimítottam, de gondolom, hogy ahova több tészta került, mielőtt elsimítottam lenyomta az első tésztát és úgy jött le mint a zebra tortánál.
Törlés