Hozzávalók:
350 g liszt
1 sütőpor
(10 g)
600 ml tej
200 g cukor
200 g vaj
3 vaníliás
cukor
3 tojás
Csipet só
300 g csoki
150 – 200 g
kókuszreszelék
Rum
Egy tálban habosra
kikeverjük a szoba-hőmérsékletű vajat, a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval.
Sorra hozzáadjuk a tojásokat, mindenikkel alaposan elkeverve majd a liszt felét
és összedolgozzuk. Kimérünk 125 g tejet, hozzákeverjük a tésztához. Hozzáadjuk
a liszt másik felét, amiben elkevertük a sütőport, és még 125 g tejet. Az
egészet összedolgozzuk, majd egy 25 x 35 cm, sütőpapírral bélelt formába öntjük,
szépen elsimítjuk.
170 fokra
előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk
kihűlni. Miután kihűlt a lap egyenlő kockára vágjuk. Én 4 x 4 darabkákra vágtam.
Elkészítjük
a glazúrt:
Egy tálba
tesszük a darabosra vágott csokit, hozzáadunk 350 g felforrósított tejet és
addig kevergetjük, amíg az egész csoki elolvad, akkor ízlés szerint rummal
ízesítjük.
A
tésztakockákat villára szúrva belemártogatjuk a csokiba, lecsepegtetjük, majd
beleforgatjuk kókuszreszelékbe, így folytatjuk, amíg az összes tésztát
bevontuk.
Receptjét ezen a linken találod. Kókusz kocka
Milyen gyönyörű sárga a tésztája! Nem ismertem rá a Lamington nevet, jól hangzik.
VálaszTörlésIgen, házi tojásból készült, már kedveskednek a pipijeim, tudják most kell a legjobban:)
TörlésLamington szelet, az ausztrál eredetijét hívják Lord Lamington után.