Recept: A tészta az Egyszerű kelt tészta alapján készült.
Töltelék: reszelt alma, vaníliás pudingpor, fahéj.
Hamarabb elkészítjük a tölteléket:
8 db közepes almát lereszelünk, megdinszteljük, ha savanykás az alma megcukrozzuk, fahéjjal ízesítjük, mikor a tűzről levettük belekeverünk egy vaníliás pudingport, hűlni tesszük.
Elkészítés:
A megkelt tésztát lisztes deszkára borítjuk és finoman átgyúrjuk.
A tésztából két tányérnagyságú kerek formát nyújtunk. Az egyik lapra tesszük a reszelt almát, amit szépen elsimítunk, majd a széleit ráhajtjuk az almára. Erre rátesszük a másik lapot.
Nyújtunk még négy kerek lapot, aminek az átlaga 14 cm. A hegyesebb felénél villával mintát nyomunk, majd két háromszöget egymásra helyezünk, az alját felhajtjuk és a végénél összecsípjük.
Ilyet készítünk nyolc darabot.
A kinyújtott tésztából kisebb kerek formákat vágunk, amit a képen látható módon egymásra rakunk és feltekerjük, az almás tészta felső lapját megjelöljük nyolc részre, középre helyezzük a feltekert tésztát, és a szélére az előzőleg elkészített formákat. A megmaradt tésztát kinyújtjuk, levélmintát vágunk és rárakjuk.
Felvert tojással lekenjük, 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára megsütjük.
Miután kivettük a sütőből, még forrón lekenjük, cukros, vaníliás sziruppal, hogy szép fénye legyen.
gyönyörű
VálaszTörlésKöszönöm szépen Orsi:)
TörlésCsodaszép, mutatós.és egyszerű.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Olgis, kedves vagy:)
Törlés