Hozzávalók:
2 csomag réteslap
1 üveg meggybefőtt 680 g
1 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
A réteslapokat kiolvasztjuk, legjobb ha este kivesszük a fagyóból és hűtőben hagyjuk kiolvadni.
A vaníliás pudingport egy kis edénybe tesszük, hozzátesszük a cukrot és felöntjük a meggykompót levével, majd állandó keverés mellett besűrítjük, hűlni tesszük.
A réteslapot kitesszük munkalapra, tetszés szerinti darabokra vágjuk, én két részre vágtam, majd öt részre, így lettek 12,5- 6,5 cm darabok.
Mindenik tészta egyik felét három oldalon megkenjük tojásfehérjével, rárakunk egy evőkanál kihűlt tölteléket, a másik felét tetszés szerint éles késsel bevágjuk majd ráhajtjuk a töltelékre.
Széleit villával lenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és forró 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Vaníliás porcukorral beszitálva tálaljuk.
Én ezt a réteslapot szoktam használni, nekem bevált az Ernyős tésztánál is ezt használom, mikor gyorsan akarom készíteni.
Nagyon jól néz ki, elkészítem a lányoknak uzsonnára.
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa, biztosan fognak örülni neki:)Csinálhatod más töltelékkel is, ha esetleg a meggyet nem kedvelik:)
TörlésEz is gyonyoruek nez ki, eltudom kepzelni milyen finom es egyszeru, koszonet erte
VálaszTörlésKöszi szépen, igen, egyszerű és nagyszerű, nálunk ízlett mindenkinek:)
TörlésRozi! Kis változtatással megsütöttem. Nagyon jó lett! :) Köszönöm!
VálaszTörlésNagyon örülök, köszönöm a visszajelzést:)
Törlés