Hozzávalók a mákos
piskótához:
6 tojás
18 dkg cukor
12 dkg liszt
3 evőkanál
víz
Fél dl étolaj
Fél tasak
sütőpor
100 g őröletlen
mák
Mézes
lapokhoz:
35 dkg liszt
8 dkg vaj
2 tojás
10 dkg
porcukor
2 evőkanál
méz
Fél tasak
sütőpor
Krémhez:
2 csomag
vaníliás pudingpor
1 evőkanál
liszt
7 dl tej
30 dkg vaj
25 dkg
porcukor
Tetejére 150 g fehér csokoládé
50 g barna csokoládé
A tojások
sárgáját habosra keverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk a vizet az olajat,
mákot, a sütőporral elkevert lisztet végül a tojások keményre felvert habját.
24x34 cm-es
tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegitett sütőben szép világos színűre megsütjük,
kb 25 perc.
A mézes lapokhoz
a hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát két részre osztjuk.
Két 24x34
cm-es sütőpapírt vágunk, enyhén meglisztezzük, és azon nyújtjuk ki a tésztát, így
nem szakad el a lap és könnyebb a sütőlemezre helyezni. 180 fokon szép
világosra megsütjük. 8-10 perc.
A krémhez a
pudingot a tejjel megfőzzük, a vajat a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt
pudinggal kikeverjük.
Eszméletlenül szép. Hogy csinálod, hogy ilyen csodásak és egyformák a szeleteid?
VálaszTörlésKöszi szépen Millye:) Vonalzóval bejelölöm, hogy szép egyformák legyenek.
TörlésNagyon ügyi vagy Rozim! :)
TörlésKöszönöm, kedves vagy:)
Törlés