Hozzávalók: 1 db 4 tojásos piskótalap
1 db 8 tojásos kakaós piskótalap
A szimpla piskótához:
4 tojás
8 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
A kakaós piskótához:
8 tojás
16 evőkanál cukor
8 evőkanál víz
2 halmozott evőkanál kakaó
14 evőkanál liszt
Krém:
3 tasak csokis pudingpor
9 dl tej
30 dkg vaj
30 dkg cukor
2 rumos cappuccino por
Sziruphoz: 4 dl víz, 5 evőkanál cukor, fél dl rum.
A kakaós piskótához a tojások sárgáját a cukorral,
kanalanként hozzáadagolva a vizet fehéredésig keverjük, hozzátesszük az
átszitált kakaóport és lisztet, végül hozzákeverjük a tojások fehérjéből
felvert habot. 30x40-es tepsiben 180 fokon megsütjük.
A sima piskótához, hogy hamarabb legyen, a tojások fehérjét
a cukorral felverjük kemény habnak, mikor a hab megkeményedett sorra hozzáadjuk
a tojások sárgáját, végül hozzákeverjük az átszitált lisztet. Ugyanabban a
tepsiben sütjük, meg mint a kakaós piskótát.
Kihűtjük mindkét piskótát.
Elkészítjük a krémet:
A tejben a pudingokat a cukorral megfőzzük, hűlni tesszük,
többször megkeverjük, hogy ne húzzon bőrt a tetejére.
A vajat kihabosítjuk, hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz,
végül hozzákeverjük a cappuccinót.
Összeállítjuk a süteményt:
A kakaós piskótát ketté szeljük, meglocsoljuk rummal
ízesített sziruppal, rárakjuk a krém 1/3-át, szépen elsimítjuk, rá a sárga
piskótalap, az is meglocsolva sziruppal, megkenjük a megmaradt krém felével,
befedjük a másik kakaós lappal. Tetejére rákenjük a megmaradt krémet,
habkártyával meghúzogatjuk, kihűtjük, hogy szépen tudjuk szeletelni és tetszés szerint diszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése