Hozzávalók:
5 tojás
30 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
37 dkg liszt
1 sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 citrom lereszelt héja
4-5 kocka rahát (el is maradhat)
Elkészítés:
A koszorúformát kivajazzuk, belisztezzük.
A tojások sárgáját a cukor 2/3-val és vaníliás cukorral
alaposan kikeverjük, kanalanként felváltva hozzáadjuk az olajat és a vizet,
majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a citromhéjat.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral felverjük kemény
habnak, és óvatosan hozzáforgatjuk a sárga tésztához.
A tésztát elfelezzük, és az egyikbe belekeverjük az
átszitált kakaót. Két műanyag zacskóba rakjuk a tésztát, az egyikbe a kakaóst a
másikba a sárga tésztát, egyik sarkát levágjuk és a forma alján a sárga
tésztából, egy csíkot körbehúzunk, közvetlenül rá ugyancsak egy csíkot húzunk a
barna tésztából és így folytatjuk, amíg elfogy mindkét tésztánk. Nem kell
elsimítani, magától szét fog terülni. Mikor mind elfogyott a tésztánk, a
középső tésztára hosszúkásra vágott rahát csíkokat rakunk.
180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt, (tűpróbáig)
megsütjük.
Porcukorral beszitálva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése