8 tojás
8evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
Barack és szilvalekvár
100 gr ét csoki
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral felverjük
kemény habnak, egyenként hozzáverjük a tojások sárgáját, mindenikkel alaposan
kidolgozva, majd az átszitált lisztet.
A tésztát sütőpapírral bélelt, 26x36 cm-es tepsibe öntjük, 20-30
perc alatt készre sütjük.
A piskótát kicsit hűlni hagyjuk, majd kettészeljük, az egyiket
megkenjük baracklekvárral és felcsavarjuk, a másikat szilvalekvárral és
ugyanúgy felcsavarjuk.
100 gr csokit vízgőz fölött 2 evőkanál olajjal felolvasztunk, és
vékonyan becsurgatjuk a tekercseket, megszórjuk kókuszreszelékkel, hogy mutatósabb
legyen, de lehet egyszerűen porcukorral beszitálni.
Tálalás előtt ujjnyi vastagon szeleteljük.
Milyen finom ez az egyszerű lekváros piskóta!Ezelőtt 20-30 évvel vasárnaponként ilyesmiket sütöttünk, még nem volt divatja a habos-babos tortáknak. :)
VálaszTörlésÍgy van Marisz, nagyon finom és mindenki kedveli:)))
VálaszTörlésHa gyorsan kell sütemény ez a legmegfelelőbb! Nálunk Édesanyám,tényleg vasárnaponként sütötte sokszor,lehet ezért is olyan kedves nekünk.