Hozzávalók:
5 tojás
30 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1,25 dl langyos víz
37 dkg liszt
1 sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 citrom lereszelt héja
A tojások sárgáját a cukor 2/3-val és a vaníliás cukorral
jól kikeverjük, kanalanként hozzáadjuk felváltva a vizet és az olajat, majd a
sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket a maradék cukorral felverjük és
óvatosan a sárga tésztához, forgatjuk. A tésztát elfelezzük és az egyik, felébe
belekeverjük az átszitált kakaót.
A koszorúformát kivajazzuk, meglisztezzük és a kétféle tésztát,
belerakjuk. Én úgy oldottam meg, hogy két darab 1 l-es műanyag flakon alját
levágtam és a dugót rajta hagyva beleállítottam egy pohárba és beleöntöttem a
tésztát, az egyikbe a kakaóst a másikba a símát. A dugót levéve, egy csíkot húztam a forma aljára, majd a következő
tésztából és így egymásra, felváltva a tésztákat. Nem kell elsimítani, magától
szét fog terülni.
180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt megsütjük. Miután
kihűlt bevonjuk csoki mázzal és megszórjuk egy citrom lereszelt héjával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése