50 dkg liszt
2.5 dkg friss élesztő
2 tojássárgája
10 dkg vaj
10 dkg cukor
Csipet só (5g)
Hozzávalók a töltelékhez:
10 dkg darált dió
Mogyorókrém, amennyit felvesz a dióbél, hogy jó kenhető
massza legyen.
1 tojás a lekenéshez
Vaníliás porcukor a megszóráshoz
Elkészítés:
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe kis mélyedést
készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük kevés langyos cukros tejjel,
hagyjuk felfutni, majd a vaj kivételével, a többi hozzávalóval összedolgozzuk,
hozzátesszük a langyosra felmelegített vajat, és jó alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléknek valót. A darált
dióhoz annyi mogyorókrémet keverünk, hogy jó kenhető masszát kapjunk,
lisztezett deszkára kitesszük, hosszú csíkra kisodorjuk, majd 16 egyenlő részre
vágjuk.
A megkelt tésztát dolgozófelületre borítjuk, átgyúrjuk és 16
egyenlő részre, vágjuk. Én konyha mérlegen megmértem hogy egyformák legyenek,
65 grammos volt mindenik darab.
Milyen szépek lettek! :) Örülök, hogy elkészítetted. Köszönöm a bizalmat! :)
VálaszTörlésMost találtam rá csak a blogodra, de nagyon tetszik. Csodaszép torták, rengeteg finomság, azt hiszem gyakori visszajáró leszek nálad. :)
Köszönöm,hogy meglátogattál,nagy sikere volt,köszönöm a receptet, örülök,hogy tetszik a blogom,szívesen látott vendég vagy bármikor,én is megyek hozzád.:)))
TörlésSzia!Nagyon jól néznek ki a briósok,biztos nagyon finom is :) A kérdésem az lenne,hogy szerinted ezt sima tepsin is meg lehet sütni?Nekem nincs muffin sütöm...
TörlésRozika!
VálaszTörlésHú,de jól néznek ki,holnap veszek ki szabit hogy legyen időm elkészíteni.
Lia! Köszönöm szépen,sikerült elkészíteni?
TörlésSzia!Szépek a briósok,biztos finomak is!
VálaszTörlésNekem nincs muffin sütőformm,sima tepsin is meg lehet sütni ezeket?
Köszönöm szépen,nagyon finom, merem ajálni, sima tepsin is meg lehet sütni, a muffin forma azért jobb,mert szépen megtartja a formáját.
Törlés