Hozzávalók:
4-4 tojásból készült sárga és egy kakaós piskótalap
A piskótához, minden tojáshoz egy evőkanál cukrot és ugyanannyi lisztet
veszünk.
A tojás sárgákat a cukorral együtt tálba tesszük, és addig kavarjuk, amíg sűrű vastag habos lesz és kifehéredik.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájához egy kanál frissen
szitált lisztet és egy jó kanál kemény habot teszünk és fentről lefelé
körmozgást írva le, könnyedén vegyítjük, hogy egyenletesen összekeveredjék, de
a hab ne törjön össze. Ezt az adagolást addig folytatjuk, amíg az összes liszt
és hab a tésztába kerül. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített
sütőben megsütjük.
A kakaós piskótát is ugyanígy készítjük, ahány kanál kakaót teszünk,
annyival kevesebb lisztet kell hozzátenni.
A piskóta lapokat 40 x 28 cm, tepsiben megsütjük, hagyjuk kihűlni.
Krém hozzávalói:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
4 evőkanál instant mogyorós cappuccino por
Tetejére 15 dkg olvasztott csokoládé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése