2013. augusztus 1., csütörtök
Szilvás sütemény
Hozzávalók:
•200 g porcukor
•150 g szoba-hőmérsékletű vaj
•5 db tojás
•300 g liszt
•1 cs sütőpor
•1 vaníliás cukor
•8-10 evőkanál tej
Tetejére:
•600 g szilva
•4 ek kristálycukor
•1 ek őrölt fahéj
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, mindenikkel jól kikeverni, majd a sütőporral elkevert lisztet, kanalanként hozzákeverjük a tejet, majd hozzávegyítjük a tojások keményre felvert habját.
A masszát tepsibe simítjuk, rárakjuk a kimagozott, félbevágott szilvákat, megszórjuk a cukor és fahéj keverékével. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük, kb. 40 perc. Tetejét beszitáljuk porcukorral.
Tepsiméret 34x22 cm.
Szia Rozika! Ma megsütöttem a sütit, nagyon finom, csak annyi a problémám, hogy a szilvák lecsúsztak a piskóta aljára. Valamit nem jól csináltam? Ez csak szépséghiba nagyon ízlett mindenkinek. Köszi a receptet.
VálaszTörlésOrsi!
TörlésBocsi,hogy csak most válaszolok, most vettem észre a beírásod,ha gyümölcsel készítesz bármilyen süteményt,mindig forgasd lisztbe, akkor nem fog lecsúszni,különben attól az íze nem változik.
Mi is megcsinaltuk es nagyon jol sikerult pont ugy nez ki mint a kepen
VálaszTörlésKedves Névtelen!
TörlésÖrülök neki, gondolom lesz ismétlés.
Kedves Rozi. Nagyon finom lett,én meggyel csináltam azt kérte a család, szuper jó és finom! Köszönöm a receptet. Jó egészséget Neked még nagyon sokáig hogy sütögethessünk a finomságaidból Tisztelettel Kovács Józsefné Kőszárhegyből
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett, biztosan finom volt a meggyel is :)
TörlésHasonló jókat kívánok én is és jó sütögetést!
Kedves Rozika!Elkészítettem a sütit, nagyon finom és szép lett! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésNagyon örülök, köszönöm a visszajelzést! Nagyon szívesen, jó sütögetést a továbbiakban is!
VálaszTörlés