Hozzávalók a mézeslapokhoz :
30 dkg liszt
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 mokkás kanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej.
Mákos piskótához :
6 tojás
35 dkg cukor
25 dkg liszt
20 dkg mák(egész)
1/2 sütőpor
6 evőkanál víz.
Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
3 tojássárgája
2 vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin.
Tetejére csokimáz, 5 dkg apróra vágott dióbél.
A mézes lapok hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Kettéosztjuk, fél cm vékonyra kinyújtjuk, és két egyforma lapot sütünk.
A mákos piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját simára keverjük a cukorral, 6 evőkanál vízzel, liszttel,mákkal, sütőporral,majd beleforgatjuk a fehérje habot.Tepsibe simítjuk és megsütjük.
Tepsiméret 26x36 cm.
A krémhez a pudingport, tejet, tojássárgáját és vaníliás cukrot sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint és simára keverjük.
A mézes lapra rásimítjuk a krém felét és ráhelyezzük a mákos piskótát.A krém másik felét rákenjük,majd rátesszük a másik mézes lapot.
Bevonjuk csokimázzal és megszórjuk apróra vágott dióval.
Másnap szeleteljük.
Megjegyzés: A mákos piskóta a 6 tojásból jó magas lesz, így az összeállított sütemény nagyon magas, aki nem szereti, hogy ilyen magas legyen, csak 4 tojásból süsse a mákos piskótát, átszámítva a hozzávalókat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése