Hozzávalók a
tésztához:
- 8 db tojásfehérje
- 8 halmozott evőkanál cukor
- 8 halmozott evőkanál liszt
- ½ csomag sütőpor.
Krém
- 8 tojássárgája
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2 vaníliás cukor
Tetejére: 5 dl tejszín
A tojásfehérjét felverjük
kemény habnak, kanalanként hozzákeverjük a porcukrot, hozzátesszük a sütőporral
elkevert lisztet.
Előmelegített sütőben 180
fokon, 26x36 cm tepsiben megsütjük.
A krémhez a tojás sárgákkal
elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a tejet, folyamatos keverés mellett
megfőzzük, kihűtjük.
A vajat a porcukorral vaníliacukorral kihabosítjuk, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A kihűlt tésztára, szép
egyenlően rásimítjuk a krémet.
5 dl tejszínt felverünk kemény habnak, rákenjük a krém
tetejére.
50 g csokit egy kanál olajjal felolvasztunk és
rácsorgatjuk a hab tetejére.
Nagyon jó gratula
VálaszTörlésNagyon finom lett, köszi a jó teceptet!
VálaszTörlésSziasztok ti hagytatok a hutobem kicsit mielott a habot a tetejere tettetek? Koszonom a valaszt :)
VálaszTörlésNem szoktam hűtőbe tenni, a krémet hűtöm ki, arra teszem a tejszínhabot és miután kész van, teszem a hűtőbe.
Törlésnagyon tetszik a recept, megszeretném sütni de mivel kezdő vagyok,nem tudom hány percig kell sütni
VálaszTörlésKörülbelül 25-30 perc de sütőfüggő, kell figyelni.
TörlésA tűpróba is hasznos. Ha beleszúrod a tűt és marad rajta nyers tészta, akkor még süsd tovább. Ha halványbarna a süti teteje, akkor már hamarosan kész is.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet.nagyon finom és szép süti!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet . Torta formába elkészítve is jó lett.
VálaszTörlésNagyon szívesen, örülök, hogy innen választottál, én még nem sütöttem tortaformában, de biztosan jó.
Törlés