Hozzávalók a
tésztához:
45 dkg liszt
10 dkg
porcukor
5 dkg vaj
1 vaníliás
cukor
2 evőkanál
méz
2 egész
tojás
2 evőkanál
kakaó
1 teáskanál
szódabikarbóna
1-2 evőkanál
tejföl
Gesztenye
krém
50 dkg
gesztenye massza
250 g
mascarpone
2 dl tejszín
(Creme patiserie)
2 evőkanál
rum
Csokis-fehér
krém
6 dl tej
2 tasak
vaníliás puding
20 dkg vaj
20 dkg
porcukor
Babapiskóta
kb. 30-32 db
Babapiskóták mártogatásához
2 dl tej
2 tasak
vaníliás cukor
Instant kávé
Csoki máz:
150 g ét csoki, 3 evőkanál étolaj
Díszítéshez:
50 g fehér csoki, 1 evőkanál étolaj
A lisztbe
elkeverjük a szódabikarbónát. A többi hozzávalót a tejfölön kívül, egy tálba tesszük
és gőz felett 5 percig, kevergetés közben felfőzzük. Levesszük a tűzről és
belekeverjük a lisztet. Összedolgozzuk, és ha kemény a tészta szükség szerint
tejfölét gyúrunk hozzá. A tésztát három felé osztjuk és darabonként 26*36-
cm-es lapokat nyújtunk belőle.(Én lisztezett sütőpapíron nyújtottam, úgy tettem
a tepsi hátuljára) villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokra
előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A gesztenyekrémhez
a gesztenyemasszát a rummal és mascarponeval simára keverjük. A tejszínt kemény
habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a gesztenyés krémhez.
A
csokis-fehér krémhez a pudingokat a tejben megfőzzük, hűlni tesszük. A vajat a
porcukorral kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal kikeverjük.
Ezt a krémet
ketté osztjuk, az egyik részbe belekeverünk 2 evőkanál kakaót.
Az egyik
lapra rákenjük a fehér krémet, ráteszünk egy barna lapot, rákenjük a csokis
krémet, szépen elsimítjuk, erre tesszük a gesztenyekrém felét, kicsit ferdén
rakjuk a kávés tejben megforgatott babapiskótákat. Rákenjük a gesztenyekrém másik
felét és rá a harmadik lap. Lenyomtatva hagyjuk másnapig, akkor bevonjuk
olvasztott csokival, és fehér csokival díszítjük.