Hozzávalók a tésztához:
4 db tojás
150 g cukor
60 ml olaj
100 ml tej
2 evőkanál kakaó
1 sütőpor
340 g liszt
Töltelékhez:
500 g orda
5 evőkanál cukor
1 vaníliás pudingpor
2 vanília cukor
2 evőkanál búzadara
1 citrom lereszelt héja
2 tojás
Először elkészítjük a tölteléket:
Az ordát a cukrokkal kikeverjük, hozzátesszük a tojások
sárgáját, citromhéjat, pudingot, búzadarát és végül a tojások keményre felvert
habját.
A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig felverjük, további
keverés mellett kanalanként adagoljuk hozzá az olajat és a tejet.
A kakaót, sütőport hozzákeverjük a liszthez és átszitálva,
kisebb adagokban hozzáadjuk a tojásos masszához.
A kuglófformát zsírral kikenjük és beszórjuk liszttel.
Beleöntjük a tészta egyharmadát, a tésztára kanalazzuk a
töltelék felét, ezután újabb tésztát töltünk rá, erre a töltelék másik fele,
végül a maradék tészta.
180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Tűpróba.
Kihűlés után beszitáljuk porcukorral és szeleteljük.