2016. október 30., vasárnap
Szilvás pite
Hozzávalók a linzer tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 vaníliás cukor
A lisztbe morzsoljuk el a margarint, adjuk hozzá a cukrot és a tojássárgákat. Jól gyúrjuk össze. Sütőpapírral béleljünk ki egy 30 cm átmérőjű kerek piteformát.
Nyújtsuk ki a tésztát és tegyük a formába, széleiről vágjuk le a felesleget.
Kenjük meg szilvalekvárral, tegyük félre amíg elkészítjük a kevert tésztát.
Kevert tészta hozzávalói:
2 tojás
70 g margarin
100 g porcukor
150 g liszt
1 vaníliás cukor
5 evőkanál tej
fél tasak sütőpor
A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, kanalanként a tejet végül a sütőporral elkevert lisztet. Ha szükség még adjunk hozzá tejet amíg jó kevert tészta sürűségű lesz, majd a tojások keményre felvert habját.
További hozzávalók: 15-20 szem szilva, 1 teáskanál fahéj, szilvalekvár.
Ráöntjük a szilvalekvárral megkent tésztára, szép egyenlően elsimítjuk.
A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk cikkekre és tetszés szerint rakosgassuk a tésztára.
Szórjuk meg fahéjas cukorral. A linzer tésztából levágott széleket, nyújtsuk ki, vágjuk csíkokra és fonjuk össze, helyezzük a pite szélére, ha még mindig van tésztánk vágjuk ki falevél mintára és tegyük a fonásra.
180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése