Hozzávalók:
5 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál finomliszt
2 evőkanál kakaó
Krémhez:
1 vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 db lion, vagy kókuszos rolád
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, 2-3
részletben hozzákeverjük a cukrot, és a habot tovább verjük, míg fényes, kemény
lesz. Ekkor egyenként óvatosan belekeverjük a tojás sárgákat és kanalanként a
lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Egy 28 x 40
cm tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából kiveszünk egy keveset habzsákba, és a tepsibe
össze-vissza vonalakat készítünk.
A megmaradt tésztát visszatesszük a többi
masszához, hozzákeverünk két kanál átszitált kakaót, szépen eldolgozzuk és
rásimítjuk a bemintázott világos piskótára.
Szépen elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben
megsütjük. A sütésnél arra vigyázzunk, hogy a tészta ne száradjon nagyon ki,
mert akkor nem lehet szépen felcsavarni.
2 kanál cukrot elkeverünk fél dl vízben, rummal ízesítjük és ecsettel rákenjük a megsült piskótalap barna felére.
2 kanál cukrot elkeverünk fél dl vízben, rummal ízesítjük és ecsettel rákenjük a megsült piskótalap barna felére.
A krémhez a tejben a pudingport megfőzzük, a vajat a
porcukorral kihabosítjuk és a kihűlt pudinghoz, keverjük.
A krémet a kihűlt piskótára simítjuk, ráhelyezzük a
félbevágott roládokat és felcsavarjuk.
Két órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.