2014. március 12., szerda

Citromos kuglóf


Hozzávalók :
24 dkg vaj vagy margarin
24 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 citrom reszelt héja
fél citrom leve
4 tojás
24 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor.

Bevonathoz :20 dkg porcukor,citromlé.

Díszítéshez : citromhéj,mandula,vagy pisztácia.

A vajat a porcukorral,vaníliás cukorral,a citromhéjjal,citromlével habosra keverjük,majd a tojásokat keverés közben egyenként hozzáadjuk.
A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk,és az egészet jól összedolgozzuk.Pár szem mazsolát is keverhetünk bele.
A masszát kivajazott lisztezett formába öntjük,és 160 fokon 1 óráig sütjük.
A mázhoz a porcukrot a citromlével habosra keverjük,a kihűlt kuglófra öntjük,majd mandulával és citromhéjjal díszítjük.

2 megjegyzés:

  1. Rozika. A mázhoz mennyi citromlevet adok a porcukorhoz? És habverővel, vagy fakanállal keverem sűrűre, hogy tapadjon? Ilyet még sosem csináltam. Légyszíves írd meg. Köszönöm szépen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy egész citrom levét kicsavarod,és annyit keversz a porcukorhoz hogy nem folyós de nem is kemény mázat kapjál.Én habverővel szoktam keverni, ráöntöm a süteményre és forró vízbe mártott spatulával szépen eldolgozom.

      Törlés