2014. február 9., vasárnap
Rákóczi túrós
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
20vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
csipet só, reszelt citromhéj.
A töltelékhez:
50 dkg túró
2 tojássárgája
2 evőkanál méz
5 dkg mazsola
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál búzadara
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor.
A tojáshabhoz:
4 db tojásfehérje, 25 dkg porcukor, pár csepp citromlé
baracklekvár.
Elkészítés:
Linzertésztát készítek a fenti hozzávalókból, kinyújtom,tepsibe teszem,és előmelegített sütőben félig megsütöm. A tésztát vékonyan megkenem baracklekvárral, majd erre rásimítom a kikevert túrókrémet. A túrókrémbe méz helyett cukrot is lehet tenni (a mennyisége ízlés dolga). A tojásfehérjét a pár csepp citromlével habbá verem, majd hozzáadagolom a cukrot. Gőz felett még tovább verem a habot, így nem fog összeesni. A hab felét a túrókrémre simítom, a másik felét kinyomózsákba teszem, és berácsozom vele a sütemény tetejét. Az így kialakult rombuszokat baracklekvárral kitöltöm. A süteményt visszateszem még a sütőbe, és lassú tűzön szárítom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése