2014. február 8., szombat
Diós,kakaós muffin és püspökkenyér
Hozzávalók :
6 tojás
250 g porcukor
150 ml víz
150 ml olaj
375 g liszt
3 kanál kakaó
1 csomag sütőpor
100 g vagdalt dió.
A tojások fehérjét felverjük kemény habnak,kanalanként hozzáverjük a cukrot és vizet,majd egyenként a tojások sárgáját az olajat.
Hozzátesszük a szitált lisztet ,sütőport és a vagdalt diót,majd óvatosan összekeverjük.
Két részre osztjuk a tésztát az egyik részbe belevegyítjük a kakaót.
Hosszúkás 2 tepsibe (34 cm)öntjük a sárga masszát,majd a közepére hosszan rátesszük a kakaós masszát,és villával összekeverjük csak a tetején,nem az aljáig,hogy a két tészta összevegyüljön.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Bevonjuk cukormázzal,és felolvasztott csokival díszítjük,vagy porcukorral beszitáljuk.
Cukormáz : 15 dkg porcukor,1-2 evőkanál forróvíz.
A szitált porcukrot megnedvesítjük a forró vízzel,és addig kavarjuk míg sűrű,bevonásra alkalmas lesz.
Én egy hosszú és egy muffin formában sütöttem .
A muffinokat fondanttal vontam be és azzal is díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése