2014. február 20., csütörtök
Bujtatott kelt fánk
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál vaj
1 evőkanál rum
1 tojássárgája
csipetnyi só,
Olaj a sütéshez
Tetejére porcukor
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, rummal, sóval jól összedolgozzuk. (Ha túl keménynek tűnik, pici tejet adunk hozzá, liszttől függ).
A rétestészta keménységű tésztát cipóba formáljuk és legalább fél órán át pihentetjük. Ezután késfok vastagságúra nyújtjuk, és derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A csíkokat egyenként laza mozdulatokkal gömbé formáljuk és bő forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve, szalvétán lecsepegtetjük, és porcukorban meghempergetve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése