.4 tojás
•4 evőkanál cukor
•2 evőkanál olaj
•4 evőkanál liszt
•1 evőkanál kakaó
Fehér tésztához:
•6 tojásfehérje
•220 g cukor
•100 g vagdalt, pirított dió
•1 meggykompót
•200 ml liszt
Krémhez:
•6 tojássárgája
•200 g cukor
•300 ml tej
•1 vanília puding
•3 vaníliás cukor
•250 g vaj
Csoki máz a tetejére:
•160 g csoki
•20 g vaj
•50 ml tejszín
Elkészítése: A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26x36 cm tepsiben megsütjük.
A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük
A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Fedjük le fóliával és hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudingot.
Csoki mázhoz, a hozzávalókat alacsony hőfokon összeolvasztjuk és rásimítjuk a süteményre.
Összeállítás: kakaós piskóta – krém - fehér tészta – csoki máz.
A süteményt legalább három órát tegyük hűtőbe, aztán szeleteljük.
Nagyon finom kiadós sütemény.
•2 evőkanál olaj
•4 evőkanál liszt
•1 evőkanál kakaó
Fehér tésztához:
•6 tojásfehérje
•220 g cukor
•100 g vagdalt, pirított dió
•1 meggykompót
•200 ml liszt
Krémhez:
•6 tojássárgája
•200 g cukor
•300 ml tej
•1 vanília puding
•3 vaníliás cukor
•250 g vaj
Csoki máz a tetejére:
•160 g csoki
•20 g vaj
•50 ml tejszín
Elkészítése: A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26x36 cm tepsiben megsütjük.
A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük
A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Fedjük le fóliával és hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudingot.
Csoki mázhoz, a hozzávalókat alacsony hőfokon összeolvasztjuk és rásimítjuk a süteményre.
Összeállítás: kakaós piskóta – krém - fehér tészta – csoki máz.
A süteményt legalább három órát tegyük hűtőbe, aztán szeleteljük.
Nagyon finom kiadós sütemény.
Szívből Gratulálok az elkészítéséhez!! Már nem vagyok fiatal, ezért már sokat sütöttem főztem, de ezen az oldalon nagyon sok nagyon jó receptet találok!! További sok sikert, és minden jót kívánok!! Üdv: Vőneki Erzsi
VálaszTörlésKedves Erzsi!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm a kedves szavaidat,örülök,hogy idelátogatsz és találsz Neked megfelelő receptet,gyere máskor is,és mond el a véleményed,ha valamit elkészítesz!
Kedves Rozi!
VálaszTörlésMár nagyon sok süteményt megsütöttem erről az oldalról, a családom nevében is köszönöm őket. Nagyon gyorsan elfogytak, ízletesek és finomak.
Üdvözlettel,
Marika
Kedves Marika!
TörlésKöszönöm szépen,örülök az ilyen visszajelzéseknek,kényeztesd is a családod finom süteményekkel továbbra is! Örülök,ha idelátogatsz! Üdv :)))
a barna es a feher piskotaba nem kell sutopor ?
VálaszTörlésNem szoktam a piskótába sütőport tenni, magától is szépen feljön.
TörlésKedves Rozi megsutottem es valoban fantasztikus pikans erdekes suti mindenkinek izlett KOSZONJUK
VálaszTörlésKöszönöm a visszajelzést,örülök, hogy ízlett,nálunk is nagy kedvenc.Nagyon szívesen!
TörlésKedves Rozi! Nem tudom, hogy sutod sutopor nélkul, mert nekem lapos marad.
VálaszTörlésKedves névtelen!
TörlésÉn nem szoktam a piskóta tésztába sütőport tenni, a piskóta sikere az alapos kidolgozáson és a jó minőségi liszten, persze a sütő is hordozza.Nem rontja el a tésztát ha sütőport teszel bele, ha az nélkül nem nő fel.
Kedves Rozi, Nagyon guszta a süti!olyan kérdésem lenne hogy a 200 ml liszt az gr?
VálaszTörlésElőre is köszönöm segítségedet!
Jo napot kivanok hogyan tudok minden receptet elolvasni?
VálaszTörlésKedves Emese
TörlésA jobb oldalon a cimkéknél rákattintasz amit éppen nézni szeretnél, pl a sütemények,vagy kalácsok stb, ott kiadja a süteményeket és amit kiad, ha tovább akarsz menni, lépjél a régebbi bejegyzésekre.
a fotói ellopták itt: http://www.gustoase.net/prajiturafantezie-cand-aveti-chef-de-ceva-dulce-incercati-aceasta-reteta-delicioasa-de-prajitura-patru-culori/
VálaszTörlésKöszönöm szépen :)
TörlésKedves Rozi. Köszönöm ezt a csodálatos receptet. Megsütöttem,...elég sokat sütök,szinte minden hétvégén,de még soha ekkora sikere egyik sütinek sem volt,mint ennek. Mindegyik lap szép lett,és szinte olyan mint a Tiéd a fényképen! Még soha nem csalódtam egyik sütidben sem amit innen sütöttem. Köszönöm ! Kovács Józsefné,Hegedüs Mária
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm, örülök a visszajelzésnek és főként hogy sikere volt a sütinek, a legjobbakat kívánom és további jó sütögetést kívánok!
TörlésKöszönöm szépen !
TörlésÁbelné Pötyi Kérdezem a 200ml lisz neked hány gr nak felel meg Köszönöm szépen!
VálaszTörlés