Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
25 dkg vaj vagy margarin
2 vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (10 g)
Töltelék:
40 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 tojásfehérje
Baracklekvár
Meggyszemek kb. 48 db, lehet befőtt is
Tetejére:
150 g étcsoki
2 evőkanál olaj
Fondant virágok
Elkészítés:
A lisztet, sütőport és a porcukrot összekeverjük. Hozzátesszük a tojások
sárgáját és a vajjal rugalmas állagú tésztává gyúrunk.
Fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a darált diót elkeverjük a porcukorral.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és belekeverjük a diós keveréket.
A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett munkalapon, kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd 6 cm-s köröket vágunk ki, majd a formákat kibéleljük, (nem kell kikenni) a tésztát enyhén belenyomkodjuk, hogy legyen meg a kosárka formája. Az aljára teszünk egy kevés morzsát, rá egy teáskanál lekvárt, és egy szem meggyet. A tölteléket habzsákba szedjük, és a kosárkákat a tészta háromnegyedéig megtöltjük.
Ebből az adagból 48 db kosárka lesz.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNagyon finom lehet és ötletes a díszítés
VálaszTörlésKöszönöm Orsi, így a meggyel finomabb, ad egy kis savanykás ízt ami kellemessé teszi. A díszítést alkalomhoz illően oldottam meg, kicsit több munka de megéri a fáradtságot.
Törlés