Hozzávalók:
1 kg liszt
Fél liter tej
25 g élesztő
4 evőkanál cukor
2 tojás
50 ml olaj
1 kiskanál só
1 tojás a lekenéshez
Mák a díszítéshez
Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk,
miután felfutott a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, majd meleg
helyen duplájára kelesztjük.
Kivágunk 6
db 160 g-os darabot.
4 db 90 g-os
darabot
1 db 130 g-os
darabot
Az egész
kivágott darabokat cipóba formázzuk és letakarjuk.
A 6 db, 160
g-os cipókat jó vékonyra kisodorjuk, majd hatos fonással megfonjuk,
sütőpapírral bélelt formába kör alakban összeillesztjük.
Felvert
tojással lekenjük, majd a megmaradt tésztából tetszés szerint díszítjük.
szuper
VálaszTörlésKöszönöm :)
Törlés