Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű torta burkolásához
3 nagyobb tojásfehérje
150 g kristálycukor
250 g vaj 80 százalékos
A tojásfehérjét és a cukrot egy fémtálba tesszük, vízgőz fölött folyamatosan keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Kézzel ellenőrizzük, amikor nem érezzük a kristálycukrot, levesszük, a gőzről majd kihűlésig habosítjuk. Körülbelül 8-10 perc. Amikor elérte a kellő sűrűséget több adagban hozzákeverjük a hűtőből előzőleg kivett szoba-hőmérsékletű és felkockázott vajat.
Ízesítjük egy kis vanília aromával, tovább keverjük, amíg jó tartása lesz.
Ezzel a krémmel nagyon jól lehet burkolni a tortákat, nagyon szép sarkas éleket lehet készíteni, szép fehér a színe.
Szépen lehet színezni gél festékekkel és megfelel fondant burkolat alá is.
Könnyen lehet vele dolgozni, szépen lehet díszíteni, jó tartása van.
Nagyon fontos, hogy tiszták legyenek az eszközök amivel dolgozunk, mert elég egy kevés zsír vagy szennyeződés és nem verődik fel a tojásfehérje és akkor nem sikerül a krémünk.
Nagyon kellemes színeket használtál, ízléses, és gondolom nagyon örült a tortának, aki kapta.
VálaszTörlésKöszönöm Orsi, igen meghatódott, sírásra is fakadt.
TörlésCsodás ez a tortád is mint amit eddig is alkottál ! Gratulálok !
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva, kedves vagy:)
Törlés