Hozzávalók:
Barna tésztához 40 dkg liszt 20 dkg vaj 20 dkg
porcukor 2 tojás sárgája Fél csomag
sütőpor (5 g) Töltelék: 70 dkg orda 30 dkg cukor 2 evőkanál
méz 3 tojás
sárgája 2 vaníliás
cukor 1 vaníliás
pudingpor 1 citrom
reszelt héja 5
tojásfehérje Piskótához: 3 tojás 6 evőkanál
cukor 5 evőkanál
liszt 3 evőkanál
víz 1 halmozott evőkanál
kakaó Eper, búzadara, porcukor a tetejére A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jó rugalmas tésztát kapjunk. Letakarva hagyjuk pihenni, amíg a tölteléket, elkészítjük. Az ordát a
cukrokkal, tojás sárgákkal, mézzel simára kikeverjük, hozzákeverjük a
citromhéjat, pudingport, végül beleforgatjuk a keményre felvert tojáshabot. A tésztát
lisztezett 30 x 30 cm. sütőpapíron kinyújtjuk és a papírral együtt tepsibe
tesszük. Vastagon meghintjük búzadarával és rárakjuk az ordás tölteléket,
szépen elsimítjuk és megrakjuk félbevágott eperszemekkel. Mennyiséget nem írok,
függ az eper nagyságától, fontos hogy teljesen berakjuk a tölteléket. Kikeverjük a
piskótatésztát. A tojás sárgákat a cukorral kanalanként hozzáadva a vizet,
fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaót, összekeverjük,
végül óvatosan hozzáforgatjuk a keményre felvert tojáshabot. Ráöntjük az
eperrel kirakott töltelékre, szépen elsimítjuk és 180 fokra előmelegített
sütőben 40 perc alatt megsütjük. Kihűlés után porcukorral beszitáljuk és tetszés
szerinti darabokra vágjuk.
|
Óh,jaj nekem,mennyei finomság.
VálaszTörlésGyönyörű szép,és finom is biztosan.
Lia!
TörlésRád gondoltam amikor vágtam össze, bárcsak meg tudnálak kínálni, biztosan nagyon kedvelnéd. Nagyon finom, az eper és az orda kombinációja, nagyon bejött nálunk.
Látványos tálalás, fincsi süti nagyon jó összhang.
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm Orsi:)
Törlés