Hozzávalók:
5
tojásfehérje
36 dkg cukor
1 evőkanál
citromlé
Krém:
1 vaníliás
pudingpor
3 dl tej
2,5 dl
tejszín (Creme Patisserie)
3-4 evőkanál
cukor
Gyümölcsök:
Én most málnát és áfonyát használtam, de bármilyen gyümölcs megfelel.
Elkészítés: A
sütőt 130 fokra előmelegítjük.
A
tojásfehérjéket a cukorral és citromlével felverjük kemény habnak. Legalább 10
percig verjük, egy spatulával szedjük le a tál oldaláról, majd újra verjük még
öt percig. Csillagcsöves habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire
magasabb köröket nyomunk, az aljára is egy keveset, hogy tudja megtartani a
krémet. 130 fokon süssük tíz percig, levesszük a hőfokot 100 fokra és legalább
egy órát szárítjuk, nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, mert összeesnek a
habkarikák. A sütőben hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük
a krémet: A pudingot a tejben a cukorral megfőzzük, majd kihűtjük.
A
tejszínt felverjük kemény habnak, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Habzsákba szedjük
és megtöltjük a habkarikákat. Tetszés szerint gyümölcsökkel, citromfű vagy
mentalevéllel díszítjük.
Rozika! Csak ismételni tudom, nagyon ügyes vagy. Annyira látványos sütiket tudsz készíteni, hogy ha lehetne leemelnék a tányérról egyet vagy kettőt és már enném is. Köszi a receptet.
VálaszTörlésKedves vagy Orsi, nagyon szépen köszönöm :)
TörlésNagyon szépek és finomak lehetnek. Nem tudom hogy miért de kissé hadilábon állok a habkarikákkal pedig biztos tetszene az unokáimnak is:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva. A lényeg, hogy jó keményre vered a tojáshabot, nem nagy hőmérsékleten sütöd, inkább szárítod, legalább egy órát a sütőajtót nem nyitod ki, akkor kiveszel egyet, eltöröd, meglátod, hogy milyen a bele, kell-e még hagyjad.
VálaszTörlés