Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
5 g só
1 tasak
szárított élesztő
50 g vaj
1 tojás
250 ml
langyos tej
40 dkg
nutella
1 tojás a
lekenéshez
A jól lehűtött nutellát kimérjük, lisztezett
deszkán rúddá sodorjuk, és 16 egyenlő részre vágjuk. Gyorsan dolgozzunk vele,
mert ha megolvad, megpuhul és nehéz dolgozni vele. Visszatesszük a hűtőbe, amíg
a tésztát elkészítjük.
A tészta hozzávalóit keverőtálba tesszük,
és szép simára kidolgozzuk. Enyhén megszórjuk liszttel és letakarva
kétszeresére kelesztjük.
Amikor megkelt enyhén lisztezett
deszkán finoman átgyúrjuk és 16 egyforma részre osztjuk, majd kis gombócokká felgyúrjuk.
Miután gombócokká alakítottuk,
mindenik darabot kerekre ellapítjuk, majd a közepébe teszünk egy-egy nutella
darabot.
A tésztával becsomagoljuk és gombóccá formáljuk. Ha az összes tésztát
megtöltöttük, egyenként ovális alakúra nyújtjuk, vigyázva, hogy a töltelék ne
jöjjön ki belőle nyújtás közben. Éles késsel csíkokat vágunk.
Átfordítjuk a
másik oldalára és feltekerjük, majd koszorúkká alakítjuk. Tepsibe rakjuk, felvert
tojással lekenjük és hagyjuk kelni majd 180 fokra előmelegített sütőben szép arany
barnára megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése