Hozzávalók:
70 dkg liszt
2,5 dl tej
3 dkg
élesztő
25 dkg zsír
vagy fele zsír fele margarin
1 evőkanál
cukor
2 tojás
Só
Töltelék:
rahát
A cukrot 1
dl langyos tejben elolvasztjuk, hozzátesszük az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztet tálba
szitáljuk, és a zsírral alaposan elmorzsoljuk. Amikor az élesztő felfutott
hozzáadjuk a zsíros liszthez, hozzátesszük a 2 egész tojást, sót a megmaradt tejet és jól
összegyúrjuk, konyharuhával letakarva, hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta,
kitesszük munkalapra, finoman átgyúrjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk, mindeniket
gömb alakúra formáljuk, majd vékonyra kinyújtjuk, minél vékonyabbra nyújtjuk,
annál szebbek lesznek a kiflik. ( Én kb. 30 cm nyújtottam) A kör alakú tésztát
12 darab háromszögre vágjuk fel. A háromszögek szélesebb végére tesszük a
csíkokra vágott rahátot, majd óvatosan feltekerjük.
Tepsire rakjuk, majd 170
fokon szép világosra megsütjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk.
Ebből az
adagból 96 db kifli lesz.
96 kifli, nem semmi adag, nagyon jól néz ki! Sűrű lekvárral is ízletes lenne, igaz?
VálaszTörlésEz a kifli tészta mindennel tölthető, akár lekvárral, darált dió-lekvár keverékével, mák stb. Mindenképpen nagyon finom:)
VálaszTörlésSzia, Rozi!
VálaszTörlésBenéztem hozzád és ismét elámultam, hogy hogyan tudod a süteményeket ilyen szépen felszeletelni? Van erre valami eszközöd? Mert késsel... :( Osszad meg velem, kérlek, a "titkot":) Köszönöm szépen! :)
Szia Roza!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy benéztél, a szeletelésnek semmi titka nincsen.Jól lehűtöm a süteményt, ha csokival van bevonva, egy nagyobb csészében annyi vizet forralok fel, hogy ellepje a kés pengéjét. Beleteszem a kést, kb. fél percig hagyom, hogy átmelegedjen,kiveszem, letörlöm róla a vizet és végighúzom a csokin, megjelölöm a szeleteket. Újra vízbe teszem a kést, letörlöm és most a tésztát vágom, úgyhogy egyszerre szépen húzom, nem emelem fel a kést.. Egyszer csíkokra vágom, ha lekvár van benne, a csíkokat oldalra fordítom és úgy szeletelem, akkor nem folyik ki sem a lekvár sem a krém.
Most teszem be a Sütőbe�� köszi a receptet
VálaszTörlésEddig ki is hűltek, remélem ízlett:)
TörlésKöszi szépen a receptet. Nagyon finom lett. Holnap megint sütök
VálaszTörlésNagyon szívesen, örülök, hogy elnyerte a tetszésedet!
TörlésKöszönõm szèpen ezt a tökèletes receptet :) èletem legjobb kiflije , nem lehet abba hagyni az evèsèt:) örök hàla , be fog kerülni a nagymama recept füzetèbe amit anno töle kaptam !
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm, kedves vagy! Öröm olvasni az ilyen visszajelzéseket!
TörlésJó napot kívánok kérdezni szeretném h nem sok a 25dkg zsír?most akarom készíteni.
VálaszTörlésLehet fele margarin, vagy 25 dkg vaj.
Törlés