Hozzávalók:
28 dkg liszt
21 dkg vaj
vagy 25 dkg margarin
10 dkg
darált dió
7 dkg porcukor
Vaníliás
porcukor vagy csokoládémáz
A lisztet,
vajat, diót és a porcukrot munkalapon összegyúrjuk.
A tésztából kb.
3 cm átmérőjű rudat sodrunk, ebből fél cm vastag szeleteket vágunk. Minden darabkát
a tenyerünk között kissé megsodrunk, majd kiflibe hajlítjuk. ( Nekem nem
tetszett ez a tenyér közötti sodrás, nem lettek szépek a kiflik, ezért a
tésztát egy cm vastagságúra kinyújtottam és pohárral félhold alakú darabkákra
vágtam.) Kenetlen tepsibe rakjuk, és szép világosra megsütjük. Melegen vaníliás
porcukorba forgatjuk vagy csokoládémázba mártjuk és mielőtt a csoki megkötne, darabosra
vágott dióval megszórjuk.
Sokáig
elálló sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése